5 skarpe til ugens hardtech-investor: Rasmus Lund

Ugens investor vendte i 2017 ryggen til en hel advokatbranche for at blive partner hos venturefonden Nordic Alpha Partners: Rasmus Lund – cand.jur. fra KU, Berlingskes Talent 100 i 2007, investerer primært i hardtech og cleantech. Rasmus Lund har bl.a. frontet fondens to investeringer i Tyskland; Wiferon og DyeMansion.

1. Hvad fik dig til at opgive en kundeporteføjle, der er opbygget over 20 år og forlade en partnerrolle, som kun få advokater opnår, i et af Danmarks førende advokathuse, med risiko for måske aldrig at komme tilbage på samme niveau, skulle din karriereomlægning til investeringsbranchen gå galt?

På den ene side var det ikke uden en vis ”kilden” i maven, men på den anden side var det en mulighed, som jeg bare måtte prøve af. Livet som advokat er utroligt spændende, fordi man dagligt får nye udfordringer og berøring med mange spændende virksomheder og mennesker, men typisk er man den eksterne konsulent, der tilkaldes ved en ”ildebrand”. Jeg savnede den tætte og længerevarende relation helt nede i maskinrummet hos virksomhederne, hvor man kan se resultatet af sine beslutninger på både godt og ondt. Rollen som investeringspartner var den perfekte kombination, fordi jeg kunne bruge min erfaring fra advokatlivet, men samtidig være med til at gøre en forskel ift. strategi og drift hos virksomhederne.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: