Tommy Ahlers: At være menigt folketingsmedlem er ligesom at være en startup

En humoristisk Tommy Ahlers, en investor med overblik og en stærk kvinde, der fem gange sagde: ”Let’s do business!”, var på programmet, da Bootstrappings nytårskur og toårsfødselsdag samlede iværksættere og centrale aktører fra hele det danske tech-økosystem.

I en humoristisk og personlig beretning om, hvordan det er at gå fra at være en vigtig og betydningsfuld minister til menigt folketingsmedlem, fortalte Tommy Ahlers om livet på første klasse med ministerchauffør.

”Man kan sige,” sagde Tommy Ahlers, ”at min nye tilværelse som menigt folketingsmedlem på mange måder er den samme som mange startups,” og han tilføjede:

”Man har ingen magt, der er ingen, der lytter til én, og så er der ingen penge – der er næsten kun råd til en studentermedhjælper,” smilede en veloplagt Tommy Ahlers.

Tommy Ahlers, Medlem af Folketinget for Venstre. Foto: Jonas Krøner.

Tommy Ahlers, der oprindeligt blev landskendt via tv-programmet Løvens Hule, talte varmt om den grønne omstilling, som han mente, kunne blive grobund for nogle af de helt store erhvervseventyr i Danmark fremover.

Er Dødens Dal død?

Jesper Højberg, business angel, næstformand i DanBAN, manden bag Bootstrapping og et af landets største PR- og reklamebureauer, Advice, og meget mere, gav et tilbageblik og overblik over nogle af de største trends og begivenheder, der fandt sted i tech-verdenen i 2019.

Jesper Højberg, stifter og bestyrelsesformand for Bootstrapping. Foto: Jonas Krøner.

Kapitaltilgangen fra investorsiden er vokset i de senere år, hvilket fik Jesper Højberg til at stille spørgsmålet: Er Dødens Dal død? Han nåede også forbi et klimaår, der nærmest er eksploderet, tech-løfter og etiske dilemmaer, som blev kastet op og rundt i salen, så alle dagens gæster blev involveret.

Der var aktive bidrag og kommentarer fra gæsterne i den høje og fornemme sal i Linnésgade ved Nørreport Station, hvor blandt andet forfatter og digital ekspert Peter Svare gav sit bud på, hvor vi står i forhold til de etiske aspekter.

Det gjorde han så intenst og grundigt, at Jesper Højberg så sig nødsaget til at afvæbne ham og selv tilkæmpe sig mikrofonen. ”Jeg har lige været ude at holde et foredrag, så jeg er vist lidt grebet lige nu,” grinede Peter Svarre, der lignede en, der godt ville have fortsat med at drysse ud af spændende iagttagelser og analyser resten af eftermiddagen. Den sjove scene rammede en engageret debat ind om, hvor oplægsholdere og gæster kom hele vejen rundt i tech-økosystemets aktuelle dagsordner.

Let’s do business

”Let’s do business,” sagde Liva Echwald-Tijsen, som er ambassadør for Women’s Entrepreneur Day i Danmark og kvinden bag Female Founders of The Future.

”Let’s do business,” gentog hun hver gang, hun under sit oplæg havde leveret en dokumenterbar pointe, der viste, at når det gælder iværksætteri, er det ikke en klog forretning at negligere 52 procent af verdens befolkning. Nemlig kvinderne.

Liva Echwald-Tijsen er ambassadør for Women’s Entrepreneur Day i Danmark og kvinden bag Female Founders of The Future. Foto: Jonas Krøner.

”Let’s do business,” lød det igen og igen fra Livia Echwald-Tijsen, der i sit oplæg kom rundt om de mytedannelser, der hersker om kvindeligt iværksætteri, og hun gentog flere gange, hvilken værdiskabelse verden går glip af, når den ene halvdel af klodens befolkning ikke er nok involveret i iværksætteri.

“I England har de lavet opgørelser, som viser, at hvis kvinderne starter virksomheder i samme grad som mændene, så vil det tilføje 250 billioner pund til den engelsk økonomi” sagde hun.

”Let’s do business…”

Peter Svarre, Digital strateg og forfatter. Foto: Jonas Krøner.
Sune Alstrup, Investor og iværksætter. Foto: Jonas Krøner.
Jes Andersen fra Copenhagen Science City med Anette Nørgaard, Network consultant hos Vækstfonden. Foto: Jonas Krøner.
Timme Bisgaard Munk, Chefredaktør på Bootstrapping. Foto: Jonas Krøner.
Foto: Jonas Krøner.
Kim Balle, Founder og CEO af Global Startup award. Foto: Jonas Krøner.
Sara Rywe, ByFounders med Jesper Højberg, stifter og bestyrelsesformand for Bootstrapping. Foto: Jonas Krøner.