800 virksomhedsejere, erhvervsledere og nominerede virksomheder i otte kategorier var torsdag aften samlet til den danske finale i verdens største vækstskaberkonkurrence EY Entrepreneur Of The Year.

Otte danske vindere kåret i EY Entrepreneur Of The Year 2019

I alt blev otte vindere hyldet ved EY Entrepreneur Of The Year 2019 i Lokomotivværkstedet i København.

800 virksomhedsejere, erhvervsledere og nominerede virksomheder i otte kategorier var torsdag aften samlet til den danske finale i verdens største vækstskaberkonkurrence EY Entrepreneur Of The Year.

Seks regionsvindere dystede om titlen som dette års EY Entrepreneur Of The Year, der blev Kvadrat A/S ved Anders Byriel og Mette Bendix.

“De er rollemodeller, der skaber vækst og arbejdspladser, og som inspirerer andre til udvikling og succes, og de fortjener respekt og hyldest.”

Kvadrat er Europas førende leverandør af teknologisk nyskabende og moderne kvalitetstekstiler og leverer til arkitekter, designere og private i hele verden. Juryen ser en fænomenal dansk væksthistorie, som konstant udvikler sig, og som har formået at skabe en ekstrem bred tilstedeværelse. Juryen peger i høj grad også på den helt særlige entrepreneurånd, som med anden generation i virksomheden har skabet meget imponerende resultater.

”Fælles for virksomhederne i denne konkurrence er, at de er succesfulde og skaber job og udvikling. Med EY Entrepreneur Of The Year vil vi anerkende og hylde de danske vækstvirksomheder for deres fantastiske resultater, gå-på-mod og passion. De er rollemodeller, der skaber vækst og arbejdspladser, og som inspirerer andre til udvikling og succes, og de fortjener respekt og hyldest,” sagde Søren Smedegaard Hvid Partner i EY og direktør for EY Entrepreneur Of The Year.

Iværksættere får legater fra Alexander Foss’ Industrifond

Alexander Foss’ Industrifond uddeler iværksætterlegater til kontrol-instrumenter til mikrobryggerier, produktion af tang, et nyt materiale til cement, smart forudsigelse af maskinnedbrud og en undervandsrobot til polering af skibspropeller.

I løbet af aftenen blev der også overrakt fem legater fra Alexander Foss’ Industrifond. Fonden støtter iværksættere, som er teknologisk nytænkende og har kommercielt potentiale.

Legaterne går til BIRanalyzers, som udvikler den næste generation af ølkvalitetskontrol til mikrobryggere, Pure Algae Denmark, som vil muliggøre lokal tangproduktion på land, CemGreen, som udvikler et nyt materiale til cement, Hexastate CBM Solutions, som vil forudsige maskinnedbrud ved hjælp af sensorer og kunstig intelligens og endelig SubBlue

Robotics, som med en undervandsrobot vil polere industri-skibspropeller og dermed spare brændstof. Fondens bestyrelsesformand, Flemming Tomdrup, sagde ved overrækkelsen:

”Alexander Foss’ Industrifond hjælper iværksættere i den meget tidlige fase. I 100-året for fondens stiftelse er det en stor glæde at kunne støtte hele fem kvalificerede ansøgere. Vi håber, vi kan hjælpe med til at modne jeres projekter, så jeres store ambitioner kan realiseres. Og hvem ved – om et par år er det måske en af jer, som vinder Entrepreneur Of The Year”.

Ud over landsvinderen blev vinderne i syv øvrige kategorier kåret:

  • Landsvinder:  Kvadrat A/S
  • Årets Ærespris 2019: Bent Jensen og Linak