Nyt dansk forum samler kreative erhverv og investorer

Første udgave af BRIGHT, et forum, der forløber over to dage i Bella Center d. 29. og 30. juni 2020, samler meningsdannere, virksomheder og investorer fra de kreative erhverv fra hele verden. På talerlisten er blandt ledende næstformand for EU-Kommissionen, danske Margrethe Vestager.

Creative Business Network står bag det nye forum, og de ønsker med BRIGHT at sætte fokus på det kreative erhvervs vækstmuligheder og potentiale til at løse komplekse samfundsudfordringer.

Erhvervsministeriet udgav i 2019 en vækstplan for de kreative erhverv for at understøtte eksportmulighederne og anerkende de kreative erhvervs aftryk på samfundsøkonomien.

Lanceringen af BRIGHT sker således på et tidspunkt, hvor både politikere og investorer har fået øjnene op for det økonomiske potentiale i kreative. Dog skal det nye forum mere end at skabe vækst.

“Vi ønsker, at BRIGHT bliver samlingspunktet for kreative, investorer, embedsfolk og studerende, hvor vi kan stille skarpt på de løsninger, der udvikles, og hvilken effekt de har på vores samfund,” siger Rasmus Tscherning, direktør for Creative Business Network, organisationen bag BRIGHT, og fortsætter:

”Jeg ser en tendens på konferencer og events, hvor vi hylder tech for teknologiens skyld. Vores ambition med BRIGHT er, at det bliver samlingspunkt for alle, der har en passion for at diskutere, hvordan kreative løsninger, herunder også tech, kan løse nogle af de globale udfordringer, vi står overfor.”

Ifølge Rasmus Tscherning er missionen for kreative i lige så høj grad at løse samfundets problemer, som det handler om vækst og bundlinje. Og i en tid, hvor klimaforandringer, hungersnød og FN’s verdensmål diskuteres i de fleste brancher, behøver det ene ikke udelukke det andet.

”Kreativitet handler ikke kun om designer-sneakers og sjov og ballade. Tværtimod skaber det øgede pres på verdens ressourcer efterspørgsel efter kreative, som kan komme med bæredygtige og socialt ansvarlige løsninger, der også giver mening på bundlinjen,” forklarer Rasmus Tscherning.

BRIGHT skal derfor også være et forum for idéudveksling og partnerskaber mellem nogle af verdens førende eksperter inden for deres respektive felter.

Pitching, keynotes og makerspaces

Til BRIGHT kan man opleve keynotes fra førende eksperter. På nuværende tidspunkt er blandt andet Flemming Viktor Andersen, grundlægger af e3light, og Margrethe Vestager, ledende næstformand for EU-Kommissionen, på talerlisten.

Derudover vil der være makerspaces, paneldebatter og workshops. Alt sammen med det formål at skabe et globalt netværk, der kan fremme udviklingen af de kreative erhverv. Samtidig vil man på BRIGHT også kunne opleve den globale finale i Creative Business Cup, en pitchkonkurrence for kreative startups.

Blandt tidligere vindere finder man blandt andet danske Rokoko, der vandt Creative Business Cup i 2013. De deltog i mentorforløb og fik rådgivning til deres branding og forretningsplan. Firmaet, der startede som et projekt for tre iværksættere for fem år siden, laver smartsuits til filmindustrien. I dag tæller teamet 20 personer, og Rokoko har netop rejst 19 mio. kr. gennem Vækstfonden. Firmaet har kontorer i både San Fransisco og København og oplever stor efterspørgsel i Hollywood.