De to stiftere af Nordic Eye Venture Capital (fv.) Lars Tvede og Peter Warnøe. Foto: Nordic Eye

Nordic Eye opkøber salgsselskab – vil være full-service venturefond for startups

Venturefonden Nordic Eye har netop købt aktiemajoriteten i en veletableret engelsk salgsvirksomhed som led i at kunne tilbyde fondens porteføljeselskaber en fuld salgs- og marketingpakke. Opkøbet er strategisk og skal positionere den danske venturefond i kampen om de bedste startups.

Den danske venturefond Nordic Eye har købt aktiemajoriteten i den engelske salgsvirksomhed Double Six, som nu skifter navn til Nordic Eye Sales Accelerator.

Købet er usædvanligt for en venturefond, der fokuserer kapital på at investere i startups. Men de to stiftere af Nordic Eye, Peter Warnøe og Lars Tvede, oplevede igen og igen i arbejdet med fondens porteføljeselskaber, at især salg var svært for iværksætterne. En oplevelse, de selv genkender fra deres egen tid som iværksættere.

”De nye virksomheder mangler tid, penge og salgskompetencer. Ofte er det et kapløb for dem at nå de salgstal, de har sat som mål. Og så sidder der en sur investor og afkræver dem svar på, hvorfor de ikke har nået deres salgstal. Sådan en investor vil vi ikke være,” siger Lars Tvede om, hvorfor venturefonden har valgt at opkøbe en veletableret salgsvirksomhed.

Så sidder der en sur investor og afkræver svar på, hvorfor de ikke har nået deres salgstal. Sådan en investor vil vi ikke være.

”Vi vil gerne lette den byrde fra vores porteføljeselskaber, så de kan fokusere kræfterne, hvor de er bedst. Derfor har vi også planer om at opkøbe tilsvarende kompetencer inden for web marketing, så vi kan hjælpe vores porteføljeselskaber med både salg og markedsføring,” siger Lars Tvede.

Full-service venture

Nordic Eye har hidtil haft et tæt samarbejde med det engelske salgsselskab. Venturefonden har brugt selskabet til at trykteste de startups, fonden har overvejet at investere i. Og hvis det erfarne salgsselskab vendte tommelen op for at ville sælge et startups produkter eller services, så vidste Nordic Eye, at der var tale om en investering med stort salgspotentiale.

Mange af de startups, vi investerer i, har ikke svært ved at finde investorer.

Double Six har for en enkelt kunde skaffet 340 partnere verden over og et salg på 540 millioner kr. Det fortæller Lars Tvede som eksempel på salgsevnerne i det engelske selskab. Fremover vil salgsselskabets arbejde være fokuseret på de startups, Nordic Eye har i porteføljen. Nordic Eye ønsker ikke at oplyse prisen på det opkøbte salgsselskab.

Ifølge Lars Tvede vil det at have ekspertviden om salg in-house give Nordic Eye et bedre investeringsgrundlag. Og samtidig vil det kunne skabe værdi for porteføljeselskaberne med et hands-on boost til salget.

Heath Williams er manden bag Double Six, som nu skifter navn til Nordic Eye Sales Accelerator. Foto: Nordic Eye.

Her og nu vil venturefondens porteføljeselskaber kunne få salgshjælp på det engelske marked, og i løbet af de kommende 6-9 måneder vil Nordic Eye udvide salgshjælpen til det tyske og de nordiske markeder. På sigt skal salgsvirksomheden også hjælpe startups hos Nordic Eye med at sælge i Asien og USA, oplyser Peter Warnøe.

Opkøbet i Double Six er også et led i, at Nordic Eye gerne vil positionere sig som en venturefond, der giver porteføljeselskaberne mere end penge til vækst.

”Mange af de startups, vi investerer i, har ikke svært ved at finde investorer. Ved at kunne tilbyde dem professionel salgshjælp, kan vi komme i betragtning i runder, vi ellers ikke vil komme med i,” siger Lars Tvede.