Bootstrapping: Retorikken om at skabe de næste unicorns kan i 2020 kun lyde som mundsvejr i en kamp for overlevelse. Ikke desto mindre er det værd at huske, at det ofte er i krisen, det virkelig nye fødes.

LEDER: Dødens Dal 2. Vækstiværksættere uden hjælpepakke

Det vælter ud med hjælpepakker, for at Danmark ikke lukker helt ned. Men de, der skal være med til at lukke fremtiden op igen, kan kun vanskeligt bruge pakkerne. På Bootstrapping synes vi ellers, det ville være enkelt at sikre deres likviditet og vækst, så de kan komme over en coronaskabt Dødens Dal 2.

Hver dag kommer regeringen med nye milliarder. Onsdag 40 mia. kr. eller 2 pct. af BNP, torsdag kom flere hundrede milliarder mere på bordet. Svimlende. Og fra Mette Frederiksen til Simon Kollerup taler de med varme og bekymring om den lille restauratør og den lokale frisør. Fint, det er faktisk vigtigt, at ikke bare de store bærende virksomheder, men også de mange små SMV’er, der dækker den store del af arbejdspladserne, får hjælp. Men ingen af pakkerne kan rigtig bruges af de vækst- og tech-iværksættere, vi skal leve af –især efter krisen.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: