”Der er ingen tvivl om, at robotbranchen stadig er domineret af hvide mænd over 40, der i øvrigt ligner hinanden i uddannelse og tilgang til forretning." Sabine Kethelz.

Kvinder gider godt robotter – men de gider ikke teknologi for teknologiens skyld

Den danske robotsektor står stærkt på verdensplan. Der er dog kun få kvinder på de teknisk tunge dele af branchen og stolesæderne på C-level. Men diversiteten skabes også på andre niveauer – og kvinderne i robotvirksomhederne peger selv på, at de kan se interessen stige, som robotter bliver et middel til et større formål frem for blot ny teknologi.

Sabina Kethelz har sin egen virksomhed, hvorfra hun operationelt går ind i andre virksomheder. Navnlig robotvirksomheder. Hun har blandt andet været interim CEO hos CP Robotics, Head of Sales hos Nordbo Robotics, hun har haft salgs- og rådgivningsopgaver hos Shape Robotics, og så sidder hun med en større internationaliseringsopgave for klyngeorganisationen Odense Robotics.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: