”Derfor ønsker vi fra økosystemets side, at Vækstfonden sørger for at få de næste venturefonde rejst. Det er vigtigt, at der er venturefonde, der er parat til at investere i de næste 18-24 måneder, for ellers har vi bare finansieret nogle selskaber, der ikke fører til noget. Næste trin skal bygges parallelt med, at vi lige nu redder stumperne, men vi skal gøre det næste trinbræt klart,” siger Gregers Kronborg.

Jo større fyrtårn, jo større problem med VF-pakken

”Jo større fyrtårne vi taler om – altså scaleupvirksomheder – jo mindre er det beløb, der kan geares. Så det er efter min mening stadig et udestående, der ikke er løst,” siger Jimmy Fussing, Heartcore Capital. Han mener ligesom Gregers Kronborg, at Vækstfondens lånetilbud ikke er stærke nok i den øvre ende, hvis de store danske virksomheder skal hjælpes i krisesituationen.

”Det er en udfordring, at der ikke er nogen hjælp i matchingordningen på strækket 20-100 mio. kr,” fastslår Gregers Kronborg, business angel (DanBAN) og tidligere venturepartner i Northzone, og fortsætter:  ”Der er mange, der er blevet skuffet over, at grænsen kom til at ligge der. Måske er der 15 danske scaleups, hvor 20 mio. kr. ikke rigtigt giver mening. Der skal man op i et væsentligt større beløb.”

Spar 39% på Bootstrapping PRO (privat)!

2021 kampagne: Køb et års abonnement på Bootstrapping PRO (privat) og spar 39%

Nu kun: 2.995 inkl. moms for det første år (normalpris 4.849,- inkl. moms)

Kontakt christian@bootstrapping.dk eller ring på 26 71 36 34.

Læs mere

Allerede medlem? Log ind her: