Investorforudsigelser 2021 no. 3: Claus Hansen forudser ’The roaring twenties version 2.0’

Nummer 3 i vores serie, hvor vi beder nogle af økosystemets nøglepersoner på investorsiden om at pudse krystalkuglen af og tage et hurtigt kig på året. I denne uge får du investorforudsigelser for 2021 fra life science-investor Claus Hansen kåret som Business Angel of the Year 2020.

2021 er allerede i gang, men hvad er dine forventningerne til året ?

Mine forventninger til 2021 er, at den fortsatte positive udvikling og professionalisering af investering i og udvikling af start-ups fortsætter med uformindsket styrke. Den voksende interesse for at investere og bidrage både med kapital og kompetencer understøttes af gode initiativer og programmer fra f.eks. DanBan og Keystones. Hertil kommer målrettede programmer fra Vækstfonden og Innovationsfonden.

Alt sammen bidrager til et stærkt 2021: ”The roaring twenties i version 2.0”

Hvad ser du som den største mulighed i 2021?

At vi får rystet os fri af den nuværende Corona-udfordring og kan genoptage et arbejdsliv med face-to-face møder og fri bevægelighed, ikke mindst på tværs af landegrænser. Selv om verden nok aldrig bliver helt den samme igen, så tror jeg på, at en tilbagevenden til mere normale og stabile tilstande vil frigive en kæmpe positiv energi – herunder også omkring start-up miljøet og dets evige jagt på kapital. VC-verden er måske i mindre grad påvirket, men Pre-Seed og Seed miljøet fungerer nu engang bedst med møder i fysiske rammer.

Hvad ser du som den største risiko i 2021?

Det modsatte scenarie. At vaccination og general bekæmpelse af Corona bliver langvarig pga. et længerevarende forløb, og at finansmarkederne reagerer, og det skaber en uventet negativ spiral. Det var ikke nemt at rejse penge eller investere aktivt fra Marts til September 2020. Blot 6 måneders forsinkelse kan koste start-ups livet. Jeg vil også være meget ked af, hvis ikke Vækstfonden fortsætter med at udvikle nye og incentiverende programmer. F.eks. har Matching Partner-programmet efter min mening været en meget stor succes for miljøet – så jeg håber på en fortsættelse af det på attraktive vilkår.

Hvad er din vildeste forudsigelse for 2021?

At vi i Danmark – og dermed EU – finder en smidig løsning på at opsamle og behandle data fra patienter på en enkel, struktureret og reproducérbar måde. Det er en barriere for mange Health-tech start-ups, og komplicerer unødigt deres udvikling og time-to-market, og dermed også den store værdi som anvendelse af data ville kunne gøre for patienter og samfundsøkonomisk. Danmark har en stor strategisk mulighed for at placere sig i en unik konkurrencemæssig situation, hvis man kunne fjerne nogle af de administrative barrierer.

Bonusspørgsmål – Hvilken startup skal man holde ekstra godt øje med i 2021?

Jeg arbejder for tiden rigtig meget med Healthtech og AI-baserede start-ups, og der findes en række spændende muligheder. Netop i denne uge har jeg investeret og engageret mig i WARD 24/7 som er et Region Hovedstaden & DTU-spinout med et Grand Solution projekt som forretningsmæssigt afsæt. Det forventer jeg mig meget af, ikke mindst på baggrund af et meget stærkt akademisk founder-team, samt at vores MVP hver eneste dag bidrager til en bedre behandling af indlagte højrisiko patienter, blandt andet Covid-19-patienter. Systemet er foreløbigt anvendt på 900 patienter med dataopsamling og intelligent monitorering af disse.

Læs mere om WARD 24/7 som også er ugens startups.

Claus Hansen:

Claus Hansen er autodidakt serie-entreprenør, bestyrelsesmedlem, godkendt VF Matching Investor og – ikke mindst – Business Angel of the Year 2020. Han har kontor på Navitas i Århus sammen med andre kolleger fra Danish Business Angels. Og så ved han et og andet om ulemper og fordele ved at turde investere i en kapitaltung life science-branche med høj risiko. Læs mere om Claus i ‘5 skarpe til ugens investor‘.