Historiens vingesus. Startup-miljøerne fra dot.com til i dag

Lars Stigel har de sidste 20 år levet titlen på sin nye bog: ”Investering i innovation og iværksætteri – erfaringer fra 20 år med innovationsmiljøer”. Nu har han som historiker så skrevet 218 sider om miljøets ud- og afvikling og om dets bedste cases fra Liberatone til Universal Robot. Stigels historie er god at lære af.

Vi har masser af gode beretninger om at være vækstiværksætter og lave en startup, senest Rasmus Madsens Pitch! - som vi bringer sidste uddrag af i dag. Og snart kommer fx Sophie Trelles-Tvede med sin iværksætterhistorie. Tvede, bare med med far- og fornavnet Lars, er også en af mange, der har skrevet om at finansiere startups, ligesom fx Nicolaj Højer Nielsens Startup Funding og vores egen kortere Your First Four Steps into Angel and Venture Investing. Men vi har ikke rigtig – ud over Søren Hougaards Dansk Venturekapital 1984 til 2009 – bøger om miljøets udviklingshistorie. Vi har manglet sådan en rigtig historiker med hvad dertil hører af research, kildekritisk korrekthed osv. Og det er netop styrken i Lars Stigels ”Investering i innovation og iværksætteri – erfaringer fra 20 år med innovationsmiljøer”: Universitetshistorikerens grundighed og nøgternhed. Tak for at give os historien.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: