Fotograf: Pelle Rink

Bootstrappings guide til dit folkemøde

Alt det kan du vælge imellem, alt det kan du opleve. Her er stort set alle debatter i Allinge fra torsdag til lørdag, som handler om startup-verdenen. Venture-investeringer, grøn omstilling, diversitet, tech-moral samt regeringens kommende iværksætterpolitik og meget, meget mere er til åben debat. Vi giver dig ikke kun oversigten kronologisk, men også lidt guidance. Især debatter hos Danske Tech Startups (F14) og på IværksætterSkibet hos Dansk Crowdfunding Forening (H8) fylder meget. Få hele overblikket her.

Torsdag den 15. juni

 

Iværksætteri i Danmark: Succeser og Udfordringer, 11:30 – 12:15

Vi skal have flere som Henrik med Veo og Michael med Onomondo, der får vokset deres startups store og kommer ud i verden. Hør deres opskrift, når Bootstrappings founder udfordrer dem på, hvordan det kommer til at ske.

F14 – Danske Tech Startups, F – Ved Folkemødehuset

Iværksættere og politikere i dialog: Udfordringer, muligheder og fremme af dansk iværksætteri.

Vi samler nogle af landets mest succesfulde iværksættere og sætter dem sammen med politikere for at drøfte de udfordringer og muligheder, der præger iværksætteri i Danmark. Hvad kan vi gøre for at danske iværksættere lykkes med at gå fra vision til stor dansk virksomhed og hvordan kan politikere hjælpe til? Det er kun USA og Kina som har bygget de største globalt førende virksomheder de sidste 25 år. Hvordan kan vi ændre på den trend, så Danmark udrugger nye Novo’er og Mærsk med de teknologier som er tilgængelige i dag? Publikum kan forvente en inkluderende og inspirerende debat med fokus på at skabe et gunstigt erhvervsklima og fremme iværksætterånden i landet.

Deltagere

Henrik Teisbæk, CEO & Co-founder, Veo Technologies
Michael Karlsen, CEO & Co-founder Onomondo
Mia Grosen, CEO & founder, Canute
Steffen W. Frølund, MF, Liberal Alliance
Moderator: Jesper Højberg, founder, Bootstrapping.dk

 

EU og iværksætteri !, 11:00 – 11:45

Hvordan får vi mere ud af EU’s Horizon m.fl. programmer. Godt spørgsmål som bl.a. Linea Søgaard-Lidell, MF for Venstre vil diskutere med Jes Broeng blandt andre.

Dansk Crowdfunding Forening, H8 – IværksætterSkibet, H – Allinge Havn

EU og iværksætteri! Uendeligt mange programmer. Værdifuldt – eller spild af skatteydernes penge?

EU´s samlede budget frem til 2027 er på svimlende 13580 mia. DKK. Heraf er 30% allokeret til klimarelaterede projekter. 5580 mia. ligger i genopretningsfonden og de midler anvendes i perioden 2021-2023. Resten af budgettet, 8000 mia. skal anvendes på et antal hovedområder hvoraf de største er – Befolkning og regional udvikling – Miljø – Digitalisering Danmark skal hvert år bidrag med ca. 24 mia. og får lidt over halvdelen tilbage – primært til landbruget samt til forskning og udvikling. Der er et utal af programmer som spænder fra netværksdannelse over til grants, lån og egenkapital. Fra danske virksomheders synspunkt er de mest interessante nok Horizon Europe programmerne samt låne- og egenkapital, som udbetales gennem formidlere, eksempelvis EIFO (tidl. Vækstfonden) et antal VCére, pengeinstitutter og business angels mv. Det kan være en jungle at finde rundt og spørgsmålet er om alle disse programmer skaber reel vækst, især for iværksættere – eller er spild af penge?

Deltagere

Jes Broeng, Professor, Open Entrepreneurship DTU
Jenny Braat, Direktør, Danske Maritime
Jacob Brandt, Direktør, SMV Danmark
Linea Søgaard-Lidell, Medlem af Folketinget, Klimaordfører, Venstre
Søren Stenderup, Bestyrelsesmedlem, Dansk Crowdfunding Forening

 

Politikerne elsker iværksættere, 12:00 – 12:45

De 300 mio kr til iværksættere kan let formøbles til ingenting. Hvad skal vi satse på? Det diskuterer 3 af vores organisationsfolk på skibet med Lars-Christian Brask fra LA. 

H8 – IværksætterSkibet, H – Allinge Havn

Politikerne elsker iværksættere. Men er der realiteter bag ordene i regeringsgrundlaget?

I regeringsgrundlaget kan man læse at der fremlægges en iværksætterstrategi, der styrker iværksætteri i hele Danmark. Regeringen ønsker at gøre det lettere for danskerne at investere i iværksættervirksomheder, mere attraktivt at være iværksætter uanset køn og lettere at tiltrække kapital. Der er 300 mio. kr. til at gennemføre dette. Men sporene skræmmer. I 2017 udgav den daværende regerings Iværksætterpanel under ledelse af Tommy Ahlers en rapport med 13 (NB 23) anbefalinger. Alt baseret på grundige analyser og præsenteret så alle kan forstå det. Siden da er der næsten intet sket. Det på trods af at en del af anbefalingerne ikke koster en krone at gennemføre. Kun en aktiesparekonto efter svensk forbillede er det blevet til – men i en amputeret udgave. Og tilsvarende regler om investeringsfradrag efter engelsk forbillede – men komplicerede. Hvorfor skal vi så denne gang tro på at det bliver til mere end intentioner. Og ukonkrete projekter, som blot ender med at koste skatteyderne 300 mio.kr.

Deltagere

Lars-Christian Brask, Folketingsmedlem og erhvervsordfører, Liberal Alliance
Jacob Brandt, Direktør, SMV Danmark
Jasmina Pless, Chef for Iværksætteri, Dansk Erhverv
Søren Stenderup, Bestyrelsesmedlem, Dansk Crowdfunding Forening

 

Fra Universitet til Iværksætteri i Danmark, 12:30 – 13:15

Fra forskning til founders. Hvordan får vi flere til at komme fra universiteter og forskning til iværksætteri og funding. Et panel bl.a. med den nye adj. professor på DTU, Tommy Ahlers diskuterer udfordringerne, og hvordan vi bedst muligt kan støtte nyudklækkede iværksættere.

F14 – Danske Tech Startups, F – Ved Folkemødehuset

Barrierer og muligheder for iværksættere diskuteres af Tommy Ahlers m.fl.

Tommy Ahlers, Founding Partner hos Look Up Ventures m.fl. vil deltage i en debat om barrierer og muligheder for danske iværksættere på vejen fra universitet til succesfuld virksomhed i Danmark. Debatten på Folkemødet 2023 vil fokusere på udfordringerne, som danske iværksættere står over for i dag, samt hvordan universiteterne kan støtte iværksætteri. Ahlers vil dele sin erfaring som tidligere minister for uddannelse og forskning, og Olsen vil tale om universiteternes udfordringer. Alstrup vil dele sin egen rejse og bringe perspektiver på iværksætterkulturen i Danmark. Publikum opfordres til at deltage i debatten og stille spørgsmål til panelet. PROGRAM 12.30-12.35: Velkomst og introduktion v. Esben Gadsbøll 12.35-12.45: Tommy Ahlers har ordet 12.45-13.15: Paneldebat + Q&A

Deltagere

Lone Ryg Olsen, Erhvervsdirektør, Aarhus Universitet
Tommy Ahlers, Founding Partner hos Look Up Ventures
Sune Alstrup, Medstifter, Eyetribe
Moderator: Jesper Højberg Christensen, founder, Bootstrapping.dk

 

Flere Varme Hænder med Hjælp fra Robotter og AI?, 13:15 – 14:00

AI og robotter bliver ganske enkelt nødvendige for at erstatte den for sparsomme arbejdskraft i det offentlige. Andreas fra Corti og Jan fra Bila m.fl. diskuterer mulighederne.

F14 – Danske Tech Startups, F – Ved Folkemødehuset

Vær med når vi sammen med Bila Robotics’ CEO Jan B. Sørensen og prominente iværksættere inden for tech og sundhed Andreas Cleve, CEO for Corti, Stine Mølgaard Sørensen, Bestyrelsesmedlem, investor, medstifter, Radiobotics og Simon Sylvest, Medstifter, Founders skal udforske udfordringer med kvalificeret arbejdskraft i Danmark og teknologiens bidrag til at løse problemet. Hvordan kan nye teknologier være med til at sikre den danske velfærd og supplere de “varme hænder” som vi mangler i Danmark. For uden hænder eller innovation nok, så kan vi ikke løse de udfordringer vi står overfor. Kom og hør debatten med nogle af landets førende eksperter inden for robotter og kunstig intelligens. Diskussionen vil her komme ind på brugen af robotter og kunstig intelligens til at øge produktiviteten, frigøre menneskelige ressourcer og fremme bæredygtig og etisk anvendelse af teknologi.

Deltagere

Jan Bisgaard Sørensen, CEO, Bila Robotics
Andreas Cleve, Co-founder & CEO, Corti
Simon Sylvest, Co-founder, Founders
Stine Mølgaard Sørensen, Investor og co-founder, Radiobotics
Moderator: Peter Hesseldahl, Mandag Morgen

 

Dilemma-jam for iværksættere, 13:30 – 14:15

DI giver indsigt i startup-dilemmaer – samtidig med at de med Louise Herping, Tommy Ahler, kulturministeren m.fl. konkurrerer her med Løvens Hule om at gøre iværksættteri folkeligt.

F34 – DI Hjørnet, F – Ved Folkemødehuset

Løs iværksætter-dilemmaer med investor Louise Herping og kulturminister Jakob Engel-Schmidt m.fl.

Ambitionen, drømmene og passionen for at gøre en forskel er ikke til at tage fejl af hos iværksættere – men bumpene på vejen kan være altafgørende for de nye virksomheders overlevelse. Vær med, når iværksættere deler de store dilemmaer, som de bakser med i kampen om at skabe en levedygtig virksomhed. Udfordringerne og problemerne står i kø, og der er mange bolde i luften – alt imens der også er et privatliv, der skal hænge sammen. Sammen med publikum vil Tommy Ahlers, løvinde og investor Louise Herping, iværksætterordfører Sigurd Agersnap og kulturminister Jakob Engel-Schmidt hjælpe med at løse de svære dilemmaer, der præsenteres fra scenen. Kom, og vær med.

Deltagere

Sine Linderstrøm, Chef for SMV og Iværksætteri, DI
Jakob Engel-Schmidt, Kulturminister, Moderaterne
Tommy Ahlers, Founding Partner hos Look Up Ventures
Louise Herping Ellegaard, Angel Investor, Herping Invest
Sigurd Agersnap, Bolig-, Skatte- og Iværksætterordfører, SF

 

Hvordan får vi flere virksomheder til at vælge børsvejen? 15:00 – 15:45

Hans Andersen, formand for Folketingets Erhvervsudvalg, er central for en reform, der kan sikre at flere – seriøse – vækstvirksomheder tør vælge børsvejen. Han er en af deltagere, i det Bootstrappings moderator har lovet os bliver en intens debat. 

Foreningen af Børsnoterede Væktvirksomheder (FBV), H8 – IværksætterSkibet, H – Allinge Havn

Virksomheder, der vælger at lade sig børsnotere ønsker typisk: 1) at bevare kontrol; 2) en naturlig professionalisering; 3) at begive sig ud på en vækstrejse og finansiere rejsen i etaper; og endelig 4) at noteringen og den efterfølgende status, giver en attraktiv platform for at markedsføre selskabet. I 2022 var der blot en enkelt dansk børsnotering. Der var 55 i Norden. Sverige har på 25 år mere end femdoblet antallet af børsnoterede virksomheder og har i dag 12 gange flere virksomheder noteret på en minibørs end i Danmark. Samtidigt er antallet af virksomheder på hovedbørsen i København faldet fra 200 til 125. Det kræver politisk fokus og vilje at styrke et dansk børsmarked. Derfor er det vigtigt med gode rammevilkår, investor interesse og forståelse for det samfundsmæssige problem, ved at langt de fleste virksomheder fravælger børsnotering og at næsten alle succesfulde virksomheder forlader Danmark før de bliver til større arbejdspladser.

Deltagere

André Reinhard Fehrn, CEO, Shape Robotics
Hans Andersen, Medlem af Folketinget og formand for Erhvervsudvalget, Venstre Katrine Hoff, Co-direktør, Foreningen af Børsnoterede Vækstvirksomheder (FBV)
Carsten Borring, Associate Vice President, Nasdaq Copenhagen

Moderator: Jesper Højberg Christensen, founder, Bootstrapping.dk

 

Bekymringer og begejstring for Kunstig Intelligens, 15:00 – 15:45

Hvem diskuterer ikke AI? Det er et af folkemødets hovedtemaer, og her er det Klaus Nyengaard, der sammen med Andreas Cleve og Stine Mangor, diskuterer, hvordan man kan undgå uønskede konsekvenser ved AI, såsom forstærkning af bias og manglende transparens.

F14 – Danske Tech Startups, F – Ved Folkemødehuset

Bekymringer og begejstring i fokus: Debat om kunstig intelligens’ fremtid.

I denne spændende paneldebat vil Klaus Nyengaard (Co-founder & Partner, Nordic Makers) m.fl. dele deres perspektiver og erfaringer om brugen af kunstig intelligens. De vil diskutere, hvordan man kan skabe tillid til teknologien blandt både kunder og medarbejdere, samtidig med, at man maksimerer dens potentiale. Paneldebatten vil også fokusere på, hvordan man kan undgå uønskede konsekvenser af kunstig intelligens, såsom forstærkning af bias og manglende transparens. Deltagerne vil inkludere både iværksættere og eksperter inden for kunstig intelligens, der vil diskutere potentielle løsninger og reguleringer. Sammen vil de udforske mulighederne og udfordringerne ved kunstig intelligens i en bred vifte af industrier og samfundsmæssige kontekster. Med deres forskellige perspektiver og ekspertise vil de bidrage til en nuanceret og berigende debat om kunstig intelligens’ rolle i vores moderne verden.

Deltagere

Klaus Nyengaard, Co-founder & Partner, Nordic Makers
Andreas Cleve, Co-founder & CEO, Corti
Stine Mangor Tornmark, CEO & Co-founder, Openli
Moderator: Christoffer Panduro, Berlingske

 

Ansvarlig Innovation: Regulering i den Digitale Tidsalder, 16:00 – 16:45

Stine fra Openli ved alt om at lave en startup ud fra GDPR og jura inden for det digitale space. Her skal hun diskutere reguleringen. Du får se med hvem. Men ellers er Stine god at høre på.

F14 – Danske Tech Startups, F – Ved Folkemødehuset

Debat om digital innovation og ansvar med ekspertpanelister.

Glæd dig til en paneldebat, hvor udfordringerne ved at finde balance mellem innovation og ansvar i en digital tidsalder udforskes. Debatten giver indblik i ministerens tanker og tiltag, samtidig med at deltagerne kan stille spørgsmål og deltage i en inspirerende diskussion. Med GDPR iværksætteren Stine Mangor Tornsmark, direktør for Openli m.fl. byder debatten på en unik mulighed for at forstå, hvordan reguleringen af den digitale verden vil påvirke samfundet og fremtiden.

Deltagere

Stine Mangor Tornsmark, CEO & Co-founder, Openli

 

Har danskerne modet og evnerne for vækstinvesteringer, 16:00 – 16:50

Svenskerne tør. Men tør vi give danskerne lov til selv at investere i fremtidens virksomheder? Ingen forstår helt, hvorfor vi er så angste – men Foreningen af Børsnoterede Vækstvirksomheder starter debatten, hvor Jesper Højberg Christensen diskuterer emnet med Mikael Bak og Carsten Borring.

Dansk Crowdfunding Forening, H8 – IværksætterSkibet, H – Allinge Havn

Har danskerne modet og evnerne til investeringer i start-up’s og vækstvirksomheder ?

7 nye virksomheder har First North i Sverige budt velkommen i årets første kvartal – i Danmark er tallet 0. Hvad er det svenskerne kan som vi ikke kan på vores side af Øresund? Er det svenskernes aktiesparekonto, som har skabt en generel aktiekultur i den brede befolkning? Er det bedre selskaber, som noteres i Sverige, og som derfor giver investorerne bedre afkast. Eller er det negativ presseomtale fra tid til anden i danske medier som bare skræmmer de danske investorer væk. Bærer de manglende institutionelle investorer en del af skylden. Eller er det de danske skatteregler, som brandbeskatter kapitalgevinster? Har man bare et andet syn på risiko – ikke blot i Sverige, men også i UK, USA og hvor gode danske vækstvirksomheder ellers flytter hen? Spørgsmålene og problemstillingerne er mange. Det samme gælder de mulige svar. Men en ting er sikkert. Uden risikovillig kapital og en sprudlende vækstbørs går vi som nation glip af utallige arbejdspladser og vækst i samfundet.

Deltagere

Mikael Bak, Direktør, Dansk Aktionær Forening
Jesper Højberg Christensen, founder, Bootstrapping.dk
Carsten Borring, Associate Vice President, Nasdaq Copenhagen

 

NASDAQ lukker Fondsbørsen, 16:50 – 17:20

Carsten Borring fortæller om noteringer og børsmarkedet – og mon ikke IværksætterSkibets klokke ringer

Dansk Crowdfunding Forening, H8 – IværksætterSkibet, H – Allinge Havn

Børsklokken er traditionen tro med på Folkemødet – NASDAQ lukker for dagens handel. Børsmarkedet tager hver dag temperaturen på de finansielle markeder. Traditionen tro lukker Nasdaq for dagens handel og kommer med dugfriske kommentarer

Deltagere

Carsten Borring, Associate Vice President, Nasdaq Copenhagen
Søren Stenderup, Bestyrelsesmedlem, Dansk Crowdfunding Forening

 

Find den bedste vækstkapital som scaleup virksomhed, 17:00 – 17:45

Rapid vækst eller vækst? Hvornår skal din scaleup gå venturefondsvejen, hvornår børsvejen? Det er godt at få belyst – og panelet er næppe enig i alt!

Foreningen af Børsnoterede Væktvirksomheder (FBV), F14 – Danske Tech Startups, F – Ved Folkemødehuset

Hvilke fordele og ulemper er der ved de forskellige kapitalveje?

Hvilke fordele og ulemper er der ved de forskellige kapitalveje? Skal man satse på lånefinansiering, venturekapital eller børsnotering? Panelet diskuterer muligheder, udfordringer, ulemper og fordele ved vækstkapital i Danmark. Vi taler om “kloge penge”, at bevare kontrol over virksomheder, børsnoteringer, krav fra ventureinvestorer, lånefinansiering, danske og udlandske investorer og meget mere. Og så kommer der helt sikkert nogle gode råd til, hvad man som virksomhed bør overveje og gøre hvis man ønsker at rejse vækstkapital. Panelet består bl.a. af en erhvervsordfører, som har personlig erfaring med kapitalrejsninger, en venturekapitalist, en erfaren topleder og formand for FBV.

Deltagere

Henriette Kinnunen, Forperson, Foreningen af Børsnoterede Vækstvirksomheder (FBV)
Tommy Andersen, Founder & Managing Partner, byFounders
Lars-Christian Brask, Folketingsmedlem og erhvervsordfører, Liberal Alliance
Mai Zeilund, Moderator, Zeilund+co
Sara Sandes, Investment Director, Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO)

 

Kan det betale sig at investere i en bedre verden?, 17:00 – 17:45

Pensionskasserne vil gerne investere i den grønne omstilling – når staten garanterer og det er i storskala. Du kan troppe op og udfordre på, hvorfor de ikke tør tager chance og belønning i den tidlige venturefase.

AP Pension, G3 – F&P, G – Yder-/indermolen

Skal danskernes pensionsopsparinger finansiere den grønne omstilling? Og er der mon penge i det?

Den grønne omstilling kræver investeringer for milliarder. Dem har danske pensionsselskaber flere tusinde af. Men er det pensionsselskabernes opgave at sikre den grønne omstilling? Eller skal de fokusere på at skabe det højeste afkast til kunderne? Og er der overhovedet en modsætning mellem de to ting? Lykke Friis styrer panel og publikum sikkert igennem denne debat om grøn omstilling, afkast og en masse dejlige pensionsmilliarder. For hvor langt går pensionsselskabernes ansvar for at finansiere den grønne omstilling? Og har du selv et ansvar for, hvordan din pension bliver investeret? Kom og bland dig i debatten om, hvad din pensionsopsparing skal investeres i, så den gør en forskel for dig!

Deltagere

Bo Normann Rasmussen, Administrerende direktør (CEO), AP Pension
Jonas Herby, Specialkonsulent, Cepos
Lise Coermann Nygaard, FN-ungdomsdelegat, Dansk Ungdoms Fællesråd
Lykke Friis, Direktør, Tænketanken EUROPA

 

Feministisk spekulation om investeringer med Emma Holten, 17:30 – 18:30

Det kan være sundt at blive provokeret. Og det har du alle chancer for, hvis du hører på Gode Penge og Emma Holtens kritik af vores finansielle system.

G6 – Gode Penge, G – Yder-/indermolen

Er finansielle investeringer bare gambling? Hvordan hænger de sammen med køn, klima og klasse?

Vi hører tit om aktiemarkedets op og nedture, og hvad der er gode og dårlige investeringer. Men vi diskuterer det sjældent fra et magtperspektiv. Ikke alle er lige repræsenteret på aktiemarkedet. Flere nye initiativer har sat kønsrepræsentation i investeringsverdenen på dagsordenen, og stillet skarpt på overvægten af mænd. Budskabet lyder, at kvinder skal tage sagen i egen hånd og begynde at investere ligesom deres højtlønnede mandlige modparter. Men i hvis lommer ender pengene? Og hvordan spiller køn, klasse og klima ind i investeringsmarkedet? Vi har inviteret samfundsdebattør og ekspert i feministisk økonomi Emma Holten ind til en snak om investering og spekulation, hvor vi diskuterer, om aktiemarkedet er et effektivt middel til investering i produkter og tjenester, som gavner samfundet, eller om finansiel investering ender som gambling med egen gevinst for øje.

Deltagere

Andrea Thorup, Sekretariatsleder, Gode Penge
Marie Hedegaard Jørgensen, Analytiker, Gode Penge
Moderator: Emma Holten, Selvstændig

 

Fredag den 16. juni

 

Finansiel støtte til SMV’er: Hvordan banker kan hjælpe, 09:00 – 09:45

Som vækstiværksætter kan du dårligt få en bankkonto, har vi før hørt. Jesper Højberg Christensen, Bootstrapping modererer debatten når bl.a. Simon Kollerup, Anne Paulin og Peter Andreasen, co-founder af Lunar, diskuterer nye finansielle krav og procedurer for SMV´er.

Danske Tech Startups, F14 – Danske Tech Startups, F – Ved Folkemødehuset

Hvordan kan banker støtte iværksætteres finansielle behov og fremme deres vækst?

Foreningen for Danske Tech Startups Scene præsenterer en spændende paneldebat på Folkemødet. Der er fokus på finansiel støtte til SMV’er og bankernes rolle i at sikre adgang til simple bankydelser i det moderne marked. Panelet vil dykke ned i udfordringerne for SMV’er ift. at få adgang til disse ydelser særligt på grund af regeringens AML/KYC-krav. AML står for “Anti Money Laundering”, mens KYC står for “Know Your Customer”. Disse begreber henviser til en række krav og procedurer, der er designet til at bekæmpe hvidvaskning af penge, finansiering af terrorisme og andre ulovlige aktiviteter inden for finansielle institutioner. Debatten vil blandt andet omfatte bankers mangel på fleksibilitet og muligheden for at påvirke banker til at tilbyde konti til alle. Kom og vær en del af denne vigtige paneldebat, hvor løsninger og perspektiver på SMV’ers finansielle behov bliver udforsket og diskuteret.

Deltagere

Mette Reissmann, Erhvervsordfører, Socialdemokratiet
Anne Paulin, Cirkulær økonomiordfører, Socialdemokratiet
Simon Kollerup, Formand for Finansudvalget, Socialdemokratiet,
Jakob Brandt, Adm. Direktør, SMVdanmark
Peter Andreasen, Co-founder, Lunar
Moderator: Jesper Højbjerg, founder, Bootstrapping.dk

 

Danmarks skjulte innovations- og iværksættermulighed, 09:00 – 10:00

Station er et studenter innovationshus og holder i dagene til ved Allinge brandstation. Markus fortæller om sigtet.

Station, D5 – Brandstationens Debattelt, D – Ved Brandstationen

Starter innovation og iværksætteri inden virksomheden? Måske allerede med studerendes initiativer.

Innovation og iværksætteri er ikke bare en ny virksomhed; det er en måde at tænke på, en tilgang, en drivkraft. Station, verdens første studenterdrevne innovationshus, inviterer dig til en inspirerende paneldebat om, hvordan vi kan styrke Danmark som en førende innovationsnation ved at fremme iværksættertilgangen, der udvikles i studenterinitiativer. Kan vi skabe miljøer der bygger bro mellem uddannelse, det offentlige og erhvervslivet for at styrke unge studerende, der er nysgerrige på samfundets udfordringer, men ikke er klar til iværksætteri? Og kan vi skabe et mere bæredygtigt og innovativt Danmark ved at anerkende studenterinitiativer og understøtte de studerende heri? Vi vil udforske det uudnyttede potentiale der er omkring studerende og undersøge, hvordan vi kan arbejde med studenterinitiativer i krydsfeltet mellem erhvervslivet, det offentlige og uddannelsessystemet, så det fremskynder positiv forandring i vores samfund.

Deltagere

Markus Fritz Hansen, Engagementsdirektør, Station

 

Succesfulde danske virksomheder forlader Danmark, 10:00 – 10:45

Alle egentlige danske unicorns er rejst meget tidligt ud. Hvordan får vi scaleups til at blive med HQ lidt længere i Danmark? Panelet med erhvervsordfører Mona Juul diskuterer.

Danske Tech Startups telt, F14

Hvordan får vi flere danske virksomheder til at forankre sig og blive store arbejdspladser i Danmark

Regeringen ønsker at der skabes gode muligheder for, at flere vækstvirksomheder slår rødder og bliver store arbejdspladser i Danmark og vil tage initiativ til, at ATP i endnu højere grad kan investere i dansk iværksætteri, start-up-virksomheder mv.

Unge succesfulde vækstvirksomheder forlader Danmark i en tid, hvor næsten ingen nye virksomheder vokser sig store og forankrer sig i Danmark. 7 af 11 danske unicorns skabt siden år 2000 har forladt Danmark og kun to virksomheder etableret inden for de seneste 30 år har skabt over 1000 danske arbejdspladser. Virksomheder forlader Danmark primært pga. mangel på kvalificeret arbejdskraft og adgang til vækstkapital. 

Børsnoteringer kan både være en kilde til kapital og få flere virksomheder til at forankre sig i Danmark. Men det danske børsmarked er ikke sprudlende, så hvordan får vi kapital til de danske virksomheder i vækst uden, at de behøver tage til udlandet for at finde kapital? Kan vi få fx pensionskasser til at bidrage med vækstkapital?

Debatpanelet vil bl.a. diskutere

  • Hvorfor er der få børsnoteringer i Danmark?
  • Hvad er årsagerne til at succesfulde danske virksomheder forlader Danmark
  • Hvad bør politikerne gøre flere danske virksomheder til at forankre sig og blive store arbejdspladser i Danmark
  • Kan pensionskasser bidrage til det danske vækstlag?

 

Deltagere

Mona Juul, Erhvervsordfører, Konservative

Thomas Black-Petersen, Adm. direktør, Foreningen af Børsnoterede Vækstvirksomheder (FBV)

Thomas Hovard, Chief Sales Officer and Deputy head of Large Corporates, Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO)

Anja B. Eriksson, Direktør, ATP Langsigtet Dansk Kapital

Tommy Andersen, Founder & Managing Partner, byFounders

Moderator: Jesper Højberg Christensen, Bootstrapping

 

 

Blockchain – muligheder og trusler, 10:00 – 10:45

Jan Damgaard, CBS, har tit talt om fintech og blockchain. Her diskuterer han med Morten fra Reality+

Dansk Crowdfunding Forening, H8 – IværksætterSkibet, H – Allinge Havn

Blockchain er meget mere end kryptovaluta. Hvad er mulighederne – og hvad er truslerne?

Blockchain muliggør at dokumentere processer og produkter, samt forhindre ulovlig kopiering, svindel og korruption. Bitcoin, ether og lignende kryptovalutaer er blandt de mest kendte eksempler på blockchain-teknologien, men den har allerede bredt sig på hastig vis til andre finansielle markeder i verden og i Danmark som hos Mærsk, skoproducenter, møbelfabrikker, tøjmærker og i kunstverdenen. Kunstnere kan frembringe unikke værker, som kan udgives som non-fungible tokens, uerstattelige digitale værker, som kun findes i et eller få eksemplarer. Eksempler på anvendelse er allerede mange, og snart vil ingen virksomhed kunne sælge noget uden at kunne gøre rede for hvor det kommer fra og at det er, hvad det giver sig ud for at være. Ingen virksomheder kommer uden om teknologien og kan derfor lige så godt nu starte på rejsen med blockchain

Deltagere

Morten Rongaard, CEO, Reality+
Jan Damsgaard, Professor, CBS

 

Vi vil have kvindelige iværksættere!, 10:30 – 12:00

Et kæmpe panel er klart til at fremvise og diskutere hvordan vi får flere kvinder, der fx studerer til sygepleje eller lærer til at gå i gang med at starte virksomhed.

Fonden for Entreprenørskab, Zealand – Sjællands Erhvervsakademi, A29 – Zealand – Sjællands Erhvervsakademi, A – Danchells Anlæg

Biased spørgsmål? No problem! – dette event lærer dig at spotte bias der gavner din mission!

Kvindelige iværksættere får typisk spørgsmål om hvordan de håndterer risici, mens mandlige iværksættere får spørgsmål om hvordan de får succes. Investorerne har ofte ubevidste bias, som er med til at skabe en skævvridning i fordelingen af kapital. Men der er håb! Eventet vil vise hvordan vi kan øge kapitalen til kvindelige startups via en betydningsfuld indsigt. Vi får selskab af to dygtige investorer; Louise Herping Ellegaard fra Løvens Hule og Erik Balck CIO i Danmarks Eksport- og Investeringsfond. Vi møder også Cecilie Lisberg, som startede virksomheden Zoles under sit studie på Zealand. Den analytiske moderator, Mikkel Næsager, iværksætter og Industry Fellow på DTU, tager publikum med i de tankevækkende situationer der opstår, når iværksættere skal pitche og stå på mål for deres passion. Du vil også møde CEO i Fonden for Entreprenørskab Christian Vintergaard og rektor på Zealand Rasmus Frimodt, som arbejder med at give studerende entreprenørielle kompetencer og styrke diversiteten.

Deltagere

Cecilie Lisberg, Founder, Zoles
Louise Herping Ellegaard, Angel Investor, Herping Invest
Erik Balck, CIO, Danmarks Eksport- og Investeringsfond
Christian Vintergaard, Direktør, Fonden for Entreprenørskab
Rasmus Frimodt, Rektor, Zealand – Sjællands Erhvervsakademi
Emma-Marie Harbøll Dissing, Studerende på Leisure Management, Zealand – Sjællands Erhvervsakademi
Moderator: Mikkel Næsager, Grundlægger, We Promote Women og Industry Fellow på DTU

 

Iværksættertyper – er alle iværksættere ens?, 11:00 – 11:45

Mads Kragh, der netop har udgivet sin nye bog “Iværksættertyper” diskuterer med panelet, hvordan vi får stereotypierne om 18 år og bordfodbold erstattet af noget rigere.

Erhvervshus Sjælland, H8 – IværksætterSkibet, H – Allinge Havn

Alle iværksættere ligner hinanden, eller gør de?

De fleste er nok klar over at alle iværksættere ikke er ens, men alligevel taler vi om iværksætterne som en meget homogen gruppe, både når der laves politik, når iværksætterne beskrives i medierne og når man som iværksætter møder rådgiverne. Er det en af hovedårsagerne til, at vi har for få iværksættere i Danmark? Og kan det også være forklaringen på den manglende diversitet blandt iværksætterne? Panelet vil diskutere det potentielle værditab og også hvordan vi får skabt et mere nuanceret sprog om det at være iværksætter. Debatten tager sit afsæt i bogen “Iværksættertyper”, som udkommer d. 6. juni’

Deltagere

Mads Váczy Kragh, Direktør, Erhvervshus Sjælland
Anne Almind Vind, Partnerskabschef, Danmarks Eksport- og Investeringsfond
Jacob Brandt, Direktør, SMV Danmark
Julie Pi, Forfatter til bogen “En generation af skabere” og direktør, Bloom Instit
Sidsel Hougaard, chef for iværksætteri og startups, Innovationsfonden

 

EU´s dagsorden for bæredygtigt iværksætteri, 12:00 – 12:45

Hvad er EU’s rolle i at sikre bæredygtigt iværksætteri? En svær diskussion, men panelet har den faglige indsigt, der kan gøre os klogere

som Dansk Crowdfunding Forening, H8 – IværksætterSkibet, H – Allinge Havn

Uendeligt mange EU programmer. Fører det til noget eller er det spild af skatteydernes penge?

EU´s budget frem mod år 2027 er svimlende 13580 mia. Heraf skal en stor del anvendes på miljø og bæredygtighed. Danmark bidrager hvert med godt 24 mia. kr. til EU – og får ca. halvdelen retur. Med vore kompetencer indenfor miljø og bæredygtighed bør vi have mulighed for at få endnu mere. Et af hovedmålene er at blive CO2 neutral, men på rejsen er der også en lang række andre miljøhensyn der skal tages. Hvordan sikrer vi på samme tid vores fødevareforsyning og vores drikkevand? Hvordan sikrer vi at vi genanvender knappe ressourcer, så der også er råvarer til næste generation? Spørgsmål og udfordringer og særinteresser er der nok af. Løses det bedst med penge og prioriteringer fra Bruxelles – eller lokale initiativer og finansiering i det enkelte land.

Deltagere

Sara Sandes, Investment Director, Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO)
Nicolai Klausen, Direktør, WEAR & Dansk Detail
Rolf Kjærgaard, Strategic Advisor, Strategic Advisor

 

Guld og grønne skove: Investeringer i ”Green Deep Tech”, 12:20 – 13:00

Det er spændende, når Tommy Ahlers og Lars Trier Mogensen udfordrer Bo Foged, fra CIP og EIFO’s formandskab. De store anlægsinvesteringer er de nok enige om, men hvad med de tidlige grønne investeringer. Og hvad er EIFO’s rolle her?

Klima og Energi Scenen, C35 – Klima- og Energiscenen, C – Cirkuspladsen

Hvor vigtige er de grønne vidensiværksættere og hvad skal der til, før investorer tør satse på dem?

Flere af de teknologier, der kan få os frem til klimamålene, skal komme fra grønne videnstunge-iværksættere. Det kræver risikovillige og langsigtede investeringer. Er det muligt at satse på de grønne forskningsiværksættere og samtidig tjene penge? Hvor langt skal de offentlige fonde gå for at tage risikoen, og hvornår tør private investorer tage fat? Radiovært Lars Trier Mogensen stiller spørgsmålene til: Investor, tidligere politiker og nu adjungeret professor på DTU, Tommy Ahlers, og partner og investeringsdirektør i Copenhagen Infrastructure Partners samt næstformand i Danmarks Eksport- og Investeringsfond, Bo Foged. Særligt i de kommende år skal nye grønne forskningsideer i spil, hvis vi vil nå 70 pct. CO2-reduktion i 2030 og neutralitet i 2050. Derfor er det afgørende, at vi baner vej for fremtidens grønne iværksættere og motiverer private investorer til at investere i såkaldt grøn deep tech, mener bl.a. Tommy Ahlers, der også ser en grøn business case i positiv udvikling.

Deltagere

Tommy Ahlers, Founding Partner hos Look Up Ventures
Bo Foged, Partner og investeringsdirektør, Copenhagen Infrastructure Partners
Lars Trier Mogensen, Kommentator og vært på radioprogrammet “Guld og grønne skove”, Selvstændig

 

Innovation i sundhedssektoren: Løsninger på udfordringerne i en teknologisk tidsalder, 12:30-13:15

Hvordan kan teknologi og automatisering aflaste sundhedspersonalet og samtidig øge kvaliteten af behandlingen i sundhedsvæsenet? Jesper fra Bootstrapping udfordrer direktøren for hele hospitalssektoren Adam Wolf og vi hører blandt andre Andreas og Stine, om deres bud. 

F14 – Danske Tech Startups, F – Ved Folkemødehuset

Vær med når vi sætter spot på, hvordan innovation kan løse udfordringerne inden for sundhed, sammen med prominente iværksættere inden for tech og sundhed. De vil diskutere emner såsom digitalisering og brugen af teknologi i sundhedssektoren, og hvordan teknologi kan forbedre diagnoser og behandlinger på en sikker måde til gavn for både samfundet og patienterne. Desuden vil de diskutere den stigende mangel på sundhedspersonale og hvordan teknologi og automatisering kan aflaste sundhedspersonalet og samtidig øge kvaliteten af behandlingen. Paneldebatten lover at være en spændende og oplysende diskussion om de mange muligheder, som teknologi og innovation bringer til sundhedssektoren.

Deltagere

Adam Wolf, Adm. Direktør, Danske Regioner,
Andreas Cleve, Co-founder & CEO, Corti
Stine Mølgaard Sørensen, Investor og co-founder, Radiobotics
Søren Kleberg, Adm. Direktør, Selfback
Moderator: Jesper Højberg Christensen, founder, Bootstrapping.dk

 

Iværksætteri for alle – diversitet, 12:30 – 13:15

Det lover godt, når Zenia fra Found Diverse og Seed Capital, og Frederikke Antonie Schmidt diskuterer med Navid fra super spændende Seaborg.

Danske Tech Startups, F14 – Danske Tech Startups, F – Ved Folkemødehuset

Debat om diversitet i dansk erhvervsliv og iblandt iværksættere. Hvordan bliver der plads til alle?

Bliv inspireret af en spændende debat om diversitet og iværksætteri. I debatten deltager førende eksperter som Navid Samandari (CEO, Seaborg Technologies), Zenia W. Francker (Develop Diverse) m.fl. De vil i debatten udforske vigtigheden af mangfoldighed, inklusion og ligestilling i dansk erhvervsliv og iblandt iværksættere. I debatten vil man kunne få indblik i deres personlige erfaringer og få værdifulde perspektiver om diversitetens positive indvirkning på innovation og succesfuld forretningsudvikling. Sammen vil vi udfordre eksisterende normer og inspirere til en mere inkluderende og mangfoldig iværksætterkultur, hvor alle får lige muligheder og chancer for succes. Deltag og vær med til en vigtig snak på Folkemødet.

Deltagere

Navid Samandari, CEO, Seaborg Technologies
Zenia W. Francker, Director of Platform, Found Diverse/SEED Capital
Frederikke Antonie Schmidt, founder, Roccamore

 

Start ups og virksomheder – skaber den grønne hockeystav, 13:00 – 13:50

En større og erfarent panel gynger på Skibet for at få den hockeystavs-væksten grøn a la Spiiri og O Mission.

Dansk Crowdfunding Forening, H8 – IværksætterSkibet, H – Allinge Havn

Start ups og virksomheder – skaber den grønne hockeystav – men hvordan gør man egentlig?

”Vi har i Danmark brug for alle kræfter til at skabe den teknologiske hockeystavskurve i den grønne omstilling. Specielt er der et stort uudnyttet potentiale i at få start ups og etablerede virksomheder til at samarbejde om løsninger på de mange udfordringer. Men hvad skal der egentlig til for at start ups med innovativ teknologi og nye forretningsmodeller bedst muligt kan udnytte etablerede virksomheders kapital, markedsadgang og brancheerfaring…og vice versa? Ofte støder samarbejder mellem start ups og etablerede nemlig på barrierer når forskellige kulturer mødes og man skal forventningsafstemme, når der skal skabes tillid før der kan åbnes op for adgang til kunder og ressourcer. Panelet består af iværksættere og ledere fra etablerede virksomheder som giver deres do’s & dont’s ift. de bedste samarbejder og debatterer hvordan vi i Danmark kan blive endnu bedre til at bidrage til den grønne hockeystav og blive foregangsland i EU.”

Deltagere

Anders Sahl Hansen, Innovationschef, AURA
Kresten Kloch, Adm. direktør, NIRAS Green Tech Hub
Tore Harritshøj, CEO, Spirii
Anna Riis Hedegaard, CEO & Stifter, The 0 Mission
Rolf Kjærgaard, Strategic Advisor, Strategic Advisor

 

360° Pitch – Oplev de helstøbte iværksættere på Folkemødet, 13:30 – 14:15

Pitch hvor du bliver bedømt på…i al fald din livsstil. Det lyder underholdende, når det brede panel bedømmer.

Aarhus Universitet, H6 – Aarhus Universitet, Aurora, kajplads H6, H – Allinge Havn

Pitchkonkurrence, der sætter fokus på, om dansk iværksætteri kun er forbeholdt de ekstremt ambitiøse

Bliv inspireret og udfordret på årets Folkemøde, når Aarhus Universitet og Fonden for Entreprenørskab præsenterer pitchkonkurrencen: “Den helstøbte iværksætter”. Vi har samlet lovende iværksættere med unikke forretningsidéer i en konkurrence, der hylder dem, der prioriterer bæredygtighed og work-life balance i deres innovative og forskningsbaserede forretninger. Få muligheden for at opleve et kompetent dommerpanel bestående af serieinvestor og forretningskvinde Mia Wagner, TV-vært og selvstændig Ane Cortzen og Christian Vintergaard, direktør for Fonden for Entreprenørskab samt Rane Willerslev, professor og museumsdirektør for Nationalmuseet. Teamet af dommere vil bedømme iværksætternes præstation ud fra et helhedsorienteret perspektiv, hvor der desuden vil blive lagt vægt på præsentationsevner og performance. Konkurrencens bedste præstation bliver belønnet med et legat til sin forretning.

Deltagere

Rane Willerslev, Direktør, Nationalmuseet
Mette Hoberg Tønnesen, Direktør, The Link
Mie Wagner, Investor, Nordic Female Founders
Christian Vintergaard, Direktør, Fonden for Entreprenørskab
Ane Cortzen, TV-vært og selvstændig, Danmarks Radio
Lone Ryg Olsen, Erhvervsdirektør, Aarhus Universitet

 

Hvordan innovation kan føre til en mere bæredygtig fremtid, 13.30-14.15

En debat om de nye teknologiske løsninger der skal geare grøn omstilling og bæredygtighed kan kun blive interessant, når den er mellem Tommy Ahlers, og direktør i Seaborg Technologies, Navid Samandari

F14 – Danske Tech Startups

Kom og deltag i en spændende debat om nye innovative teknologier til den grønne omstilling og bæredygtighed med iværksætter og investor Tommy Ahlers, direktør Navid Samandari fra Seaborg Technologies m.fl. Eventet bringer centrale stemmer inden for klima- og energiområdet sammen for at udforske, hvordan innovativ teknologi kan spille en afgørende rolle i skabelsen af en mere bæredygtig fremtid. Få indblik i konkrete eksempler på grønne teknologier og hvad vi kan gøre for at sætte innovationen fri til at løse vores enorme udfordringer. Deltag og vær med til en vigtig snak på Folkemødet.

Deltagere

Navid Samandari, CEO, Seaborg Technologies
Tommy Ahlers, Founding Partner hos Look Up Ventures

 

Hvordan gør vi det attraktivt at blive iværksætter?, 13:30 – 14:30

Et iværksættervenligt Danmark lyder LA’s vision som Lars-Christian diskuterer med André fra Shape og Søren fra Nohrlund cocktails. 

Liberal Alliance, C8 – Liberal Alliance, C – Cirkuspladsen

Hvilke udfordringer har vores danske iværksættere, og hvor kan samfundet og politikerne bidrage?

Vi har mange succesfulde iværksættere i Danmark, der desværre ofte støder på udfordringer. Men hvordan kan civilsamfundet, erhvervslivet og vores politikere egentlig ændre på sagen? Sammen med Lars-Christian Brask, Liberal Alliances erhvervs- og indenrigsordfører, Søren Aamand, stifter af Nohrlund Cocktails, og André Reinhard Fehrn, CEO i Shape Robotics, sætter vi fokus på iværksætternes behov, så vi kan få løftet danskernes virkelyst ud af den regulative spændetrøje og ind i fremtidens iværksættervenlige Danmark.

Deltagere

Lars-Christian Brask, Folketingsmedlem og erhvervsordfører, Liberal Alliance
André Reinhard Fehrn, CEO, Shape Robotics
Søren Aamand, Direktør og stifter, Nohrlund ApS

 

Senior iværksættere har den største succesrate, 14:00 – 14:45

Kast forsigtigheden af og lav en startup, når du er træt af din karriere. Det er ikke den besked, du får. Hvad kan vi gøre? Det skal der nok blive en livlig diskussion ud af.

Dansk Crowdfunding Forening, H8 – IværksætterSkibet, H – Allinge Havn

Senior iværksættere har den største succesrate. Hvorfor har vi ikke flere af dem?

Befolkningen i Danmark som i resten af EU bliver ældre og ældre. Samtidig har seniorerne en langt bedre helbredstilstand end tidligere. Og en stor del af seniorerne har et ønske om at bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet. En af måderne at fortsætte med egen virksomhed – eller starte egen virksomhed. Det giver god fornuft, for utallige udenlandske undersøgelser viser at senior iværksættere har en relativt større succesrate. På EU niveau interesserer man sig også for den skjulte iværksætter reserve, der ligger hos seniorerne. En opgørelse viser samtidig at Danmark ligger helt i bund, når det gælder senior iværksættere. Det kan virke paradoksalt at der i en tid, hvor der er mangel på arbejdskraft, hverken i Danmark eller på fælleseuropæisk niveau er programmer, der stimulerer senior iværksætteri. Er det en af årsagerne? Eller er det de utallige benspænd man udsætter seniorer for, hvis de skulle driste sig til at starte egen virksomhed i stedet for at gå på pension?

Deltagere

Jesper Højberg Christensen, founder, Bootstrapping.dk
Abelone Glahn, Iværksætter, Abelone Glahn
Thomas Holberg, Senior Konsulent, Ældre Sagen

 

Vil du investere grønt? Bio-guldæg og investordilemmaer, 14:15 – 15:00

NOVO er et guldæg og dansk biotek en styrkeposition. Hvordan får vi næste Novo Nordisk? Linea Søgaard-Lidell er i manges optik Tommy Ahlers efterfølger på tinge. Nu får du perspektivet fra dem begge.

Dansk Erhverv, Novo Nordisk Fonden, Dansk Industri, G9 – BIOscenen, G – Yder-/indermolen

Med investorer og politikere diskuterer vi vilkårene for investering i fremtidens biologiske guldæg

Hvordan investerer vi pengene bedst muligt, hvis vi skal finde og skalere fremtidens biologiske løsninger til gavn for både klima, vækst og arbejdspladser? Vi inviterer to start up-virksomheder inden for det bioteknologiske område til at pitche deres løsning foran et panel bestående af førende grønne investorer som Tommy Ahlers og Anders Bendsen Spohr fra Novo Holdings samt visionære politikere som bl.a. Linea Søgaard-Lidell (V). Vi undersøger de konkrete bioteknologiske løsninger, der allerede findes og får en konstruktiv snak om investerings- og innovationsklimaet inden for særligt forskningsbaserede løsninger. Vi stiller bl.a. følgende spørgsmål: – Hvordan oplever start up-virksomhederne selv rejsen fra idé til virkelighed og produktlancering? – Hvilket potentiale ser investorerne? – Hvilke barrierer er der? – Og hvad kan vi gøre bedre for at sikre, at de stærke, forskningsbaserede idéer og løsninger kommer ud og gør en forskel for samfund og klima?

Deltagere

Anders Bendsen Spohr, Senior Partner, Head of Bioindustrial Investments, Novo Holdings
Linea Søgaard-Lidell, Medlem af Folketinget, Klimaordfører, Venstre
Tommy Ahlers, Founding Partner hos Look Up Ventures
Ida Ebbensgaard, Journalist og ordstyrer, Selvstændig

 

Kend din økonomiske KPI: Om kvinders pension & investeringer, 15:00 – 15:45

Frederikke A. Schmidt m.fl. er på scenen, og skal diskutere investering og pension ud fra parolen “kvinde kæmp for din økonomi”

PFA, G2 – PFA ,G – Yder-/indermolen

Kvinders pension og økonomi halter efter mændene, så hvordan opnår vi større økonomisk ligestilling?

Når kvinder og mænd i dag går på pension, har kvinderne i snit sparet en fjerdedel mindre op til deres seniorliv end mændene. Hertil kommer, at kvinder får lavere løn og i mindre grad investerer deres penge. Desuden har det vist sig, at kvindelige iværksættere har langt sværere ved at få lån og tiltrække kapital. Men hvorfor er det sådan – og er der noget, vi som samfund, arbejdsgivere, fagforeninger, forældre og meningsdannere kan gøre anderledes i fremtiden? Med andre ord: Hvordan skaber vi økonomisk ligestilling mellem kvinder og mænd i både deres arbejdsliv, privatøkonomi og seniorliv? Dét, debatterer vi, når vi samler nogle af landets bedste kvindelige økonomer, rollemodeller og investorer til debatten: Kvinde kæmp for din økonomi – om kvinders økonomi, pension og investeringer.

Deltagere

Mette Reissmann, MF, Folketinget
Frederikke Antonie Schmidt, Iværksætter og stifter, Roccamore
Mia Wagner, Adm. Direktør, Iværksætter og Investor, Nordic Female Founders
Camilla Schjølin, Privatøkonom, PFA
Camilla Holm, Koncerndirektør, PFA

 

Hvordan får vi flere kvindelige iværksættere?, 15:00 – 15:45

Morten Bødskov har lagt op til at løse det! Det er bare svært med dybe strukturelle problemer. Så der er noget at debattere – men der er i al fald et helt anden fokus på udfordringen end for år tilbage

Dansk Crowdfunding Forening, H8 – IværksætterSkibet, H – Allinge Havn

Flere kvindelige iværksættere kan udløse et vækstpotentiale. Hvilke indsatsområder kan vi aktivere ?

I EU er godt 10% af den kvindelige arbejdsstyrke selvstændige, mens tallet for mænd er godt 17%. I Danmark er tallene henholdsvis 5% og 10% og Danmark ligger dermed på sidstepladsen både for kvinder men også for andel af selvstændige totalt set i hele EU. Det er et paradoks at det forholder sig sådan. På EU niveau er det en erkendt problemstilling og som konsekvens heraf er der en overvægt af træningsprogrammer mv. målrettet kvinder. Blandt barrierer i Danmark angiver en analyse fra Dansk Erhverv at det væsentligst er behov for en fast lønindtægt samt opfattet mangel på kompetencer. En anden problemstilling er at kun en forsvindende del af den risikovillige kapital går til start-ups med kun kvindelige founders. Lysten til at starte virksomhed kan også være begrundet i at Danmark generelt er et lønmodtagersamfund samt at der mangler kvindelige rollemodeller som potentielle iværksættere kan spejle sig i.

Deltagere

Anne Almind, Partnerskabschef, EIFO
Tine Willumsen, Direktør, Above & Beyond
Rolf Kjærgaard, Strategic Advisor, Strategic Advisor
Jesper Højbjerg Christensen, founder, Bootstrapping.dk

 

Deep Tech iværksætteri – dyrt, besværligt og helt uundværlig, 16:00 – 16:45

Deep Tech er dyrt at udvikle, men er til gengæld afgørende for grøn omstilling. Hvad gør vi? Open Entrepreneurship og Jes Broeng lægger op til debat.

Dansk Crowdfunding Forening, H8 – IværksætterSkibet, H – Allinge Havn

Videnstung iværksætteri kræver penge, tid og godt samarbejde – til gengæld er potentialet enormt

Det tager tid at modne Deep Tech til kommercielle formål. Til gengæld kan netop den form for iværksætteri gøre en kæmpe forskel indenfor energi, klima, sundhed og andre aktuelle samfundsudfordringer. Og samtidig blive til succesfulde virksomheder. Et potentiale der langt fra udnyttes fuldt ud i Danmark. Open Entrepreneurship arrangerer på dette års folkemøde en debat om vilkår, muligheder og potentiale for videnstung iværksætteri i Danmark. Den form for iværksætteri, der bygges på forskning og ny teknologi. Afsæt for debatten er universiteternes aktuelle erfaringer med Open Entrepreneurship – et samarbejde siden 2017 på tværs af alle danske universiteter om at skabe startups med afsæt i forskning og ny teknologi. Et samarbejde som har fundet nogle af svarene. Fx er det afgørende at sikre tidlig og effektiv inddragelse af erhvervsmæssige kompetencer i tæt samarbejde med erfarne iværksættere, forretningsudviklere, erhvervslivet og fonde.

Deltagere

Thomas Hofmann-Bang, Direktør, Industriens Fond
Lone Ryg Olsen, Erhvervsdirektør, Aarhus Universitet
David Erichsen, Indehaver, Erichsen Kommunikation
Jes Broeng, Professor, Open Entrepreneurship DTU

 

Hvordan vi skaber det bedste land for grønne iværksætter?, 16:15-17:00

F14 – Danske Tech Startups

Hvad er det for barrierer der står i vejen form, at Danmark kan blive verdens førende land inden for grøn iværksætteri? Sissel Hansen, Thomas Høgenhavn m.fl. giver deres bud. 

Den bæredygtige omstilling står i dag øverst på dagsordenen og kræver en bredspektret indsats fra både offentlige og private aktører. I vores samfund står vi overfor en udfordring med at omstille os hurtigt, men heldigvis har mange startups og innovative løsninger allerede banet vejen for, hvordan vi kan bruge teknologi til at fremskynde den bæredygtige omstilling. På trods af dette står mange af disse iværksættere over for en hård kamp for overlevelse. Men hvorfor er det sådan, når alle tegn på, at dette er den vej, vi skal følge? I april blev der offentliggjort anbefalinger fra det tidligere regeringsnedsatte grønne iværksætterpanel om, hvordan man bedst skaber rammerne for grønt iværksætteri i Danmark. I denne debat vil vi dykke ned i disse forslag og forsøge at forstå, hvilke barrierer der står i vejen for, at Danmark kan blive verdens førende land inden for grøn iværksætteri! Samtale mellem: Sissel Hansen., Thomas Høgenhaven, Rasmus Bjerngaard Michael Birkebæk Jensen

Deltagere

Michael Birkebæk Jensen, Partner, Head of Products & ESG, KPMG
Thomas Høgenhaven, Managing Partner, Planetary Impact Ventures,
Sissel Hansen, Stifter, Impact the Future
Rasmus Bjerngaard, Medstifter og CEO, Nextfood.co

 

Lørdag den 17. juni

 

Bootstrapping.dk. Startups i mediestorm, 10:00 – 10:45

Den ene dag feteret, den næste udskammet? Hvordan tackler vi bedst mødet med journalisterne. Jesper Højberg Christensen har et kort oplæg, inden vi sammen i teltet diskuterer ud fra det seneste års eksempler.

F14 – Danske Tech Startups

De gamle medier går tæt på founders. Hvad gør vi?

Hvordan navigerer startups i medierne, hvor du den ene dag er stjerne, den næste skurk? Vi tager fat på de mange cases, også dem med kvindelige founders. Bootstrapping sætter bolden i spil til en debat om, hvordan økosystemet skal tackle medierne. Og du er hovedpersonen i denne diskussion.

Deltagere

Alle i teltet deltager med egne indtryk og synspunkter. Jesper Højberg indleder og modererer.

 

ChatGPT challenge!, 10:00 – 10:45

Vi er nogen der nødig vil dyste på viden mod ChatGPT. Men nu sker det så lørdag m/u tømmermænd på IværksætterSkibet.

Dansk Crowdfunding Forening, H8 – IværksætterSkibet, H – Allinge Havn, 

Maskinen mod mennesket! Hvem er klogest – professoren eller Chat GPT

Aviser og andre medier flyder over med dommedagsprofeter og fremtidsvisioner om det nært forestående sammenbrud i alt fra cybersikkerhed, uddannelsessektoren og selve demokratiet. Alt sammen på grund af ChatGPT, der udelukkende ses som en trussel, der bør reguleres hårdt. Senest med underskriftindsamling til borgerforslag. Men hvad med at vi gør det stik modsatte. At vi i de næste seks måneder afprøver og udvikler AI på så mange forskellige områder som overhovedet muligt i hele Danmark. For at få erfaringer og for at være blandt de første til at udnytte de mange muligheder, som AI åbner for. For AI er allerede integreret i vores hverdag uden at vi tænker over det. Google bruger det i deres søgemaskine. AI anvendes ved stemmegenkendelse til styring af de digitale enheder i mange hjem. For en ting er sikkert. Skal vi kunne håndtere fremtidens mangel på arbejdskraft er AI en af vejene frem.

Deltagere

Henrik Axelsen, PhD Fellow, Københavns Universitet, Datalogi
Morten Rongaard, CEO, Reality+
Jan Damsgaard, Professor, CBS

 

Hvordan skaber vi verdens bedste iværksætterland?, 10:30 11:15

Morten Bødskov vil have Danmark som “førende iværksætternation”. Minister-kollega Christina Egelund er med på den. Men hvordan? Vejen synes lang – og dem, der skal overbevises, er måske ikke mindst socialdemokraterne selv! Så her er publikums reaktion særlig spændende

Socialdemokratiet, C3 – Socialdemokratiet på Folkemødet, C – Cirkuspladsen

Kom til arrangement om iværksætteri med Morten Bødskov, Christina Egelund med flere.

Kom og hør erhvervsminister Morten Bødskov, uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund, Mia Wagner fra Nordic Female Founders og Kasper Tidemann, der ejer bryggeriet Alefarm, tale om iværksætteri i Danmark.

Deltagere

Kasper Tidemann, Ejer, Bryggeriet Alefarm
Morten Bødskov, Erhvervsminister, Erhvervsministeriet
Christina Egelund, Uddannelses- og forskningsminister, Moderaterne
Mia Wagner, Adm. Direktør, Iværksætter og Investor, Nordic Female Founders

 

Geopolitik og Innovation – hvem vinder?, 11:00 – 11:45

Ulrik Vestergaard, vicegeneralsekretær i OECD er et af de skarpest formulerede, når det gælder geopolitik. Så det bliver værd at stille lyttebøfferne efter, når han skal udfordre Corydon m.fl. 

Danske Tech Startups, F14 – Danske Tech Startups, F – Ved Folkemødehuset

Debat om styrkelse af Danmarks og Europas globale rolle i iværksætteri og erhvervsliv.

Bliv en del af en inspirerende og tankevækkende paneldebat, hvor vi udforsker strategier og løsninger for at styrke Danmarks og Europas position som globale frontløbere inden for iværksætteri og erhvervsliv. Sammen med vores ekspertpanel, bestående af Ulrik Vestergaard, Esben Gadsbøll m.fl. vil vi drøfte udfordringerne ved den stigende konkurrence fra andre regioner og det faldende antal store virksomheder i Europa. Lad os sammen udforske innovative ideer og skabe konkrete initiativer, der kan styrke Danmarks og Europas position som ledende økonomiske og teknologiske magter i en stadig mere kompleks og usikker global økonomi

Deltagere

Ulrik Vestergaard, Vicegeneralsekretær, OECD
Esben Gadsbøll, Forperson og medinitiativtager, Danske Tech Startups
Bjarne Corydon, chefredaktør og Adm. Direktør, Dagbladet Børsen
Moderator: Esben Schjørring, Moderator, Altinget

 

Fra rumforskning til DK’s egen NASA 12:00 – 12:45

Bootstrappings Jesper Højberg modererer debatten, når vi kigger på hvad der ville skulle til for, at Danmark kan blive en førende rum-nation, og hvad er de største forhindringer i at få det til at lykkes?

Danske Tech Startups, F14 – Danske Tech Startups, F – Ved Folkemødehuset

Hvordan kan Danmark blive en førende rum-nation?
Kom og hør hvor meget vi ved om rummet og rum-teknologi i Danmark. Vi er faktisk med langt fremme, men vi mangler at se den store danske rum-virksomhed. Kom og hør Rasmus Larsen, prorektor ved DTU fortælle om denne danske styrkeposition. Rasmus er i debat med Sune Nordentoft Lauritsen, administrerende direktør ved ESA BIC Denmark og Stine Mølgaard Sørensen, investor og co-founder, Radiobotics. Hvad skulle der til for at Danmark kunne blive en førende rum-nation og hvad er de største forhindringer i at få det til at lykkes. Rasmus vil kickstarte debatten med en 10-minutters præsentation, hvorefter eksperter og deltagere vil engagere sig i en spændende og perspektivrig diskussion om Danmarks potentiale i rumteknologien.

 

Deltagere

Rasmus Larsen, Prorektor, DTU
Stine Mølgaard Sørensen, Investor og co-founder, Radiobotics
Jesper Højberg Christensen, founder, Bootstrapping

 

Fødevareiværksættere – hvor er Danmark på vej hen?, 14:00 – 14:45

Efter tre dage med megen fast food af blandet kvalitet, er det godt at slutte af med en debat om Danmark som fødevare-land. Hvor er vi, hvad er perspektivet?

Dansk Crowdfunding Forening, H8 – IværksætterSkibet, H – Allinge Havn

Danmark er et fødevareland, og vi er nettoeksportør til resten af verden. Ud over de store producenter er der en underskov af lokale producenter både indenfor traditionelle produktionsformer og indenfor nye koncepter, som eksempelvis vertical farming. Især vigtigt er det at styrke de lokale fødevarer iværksættere. Giver dem en platform for afsætning, således, at de produkter forbrugerne rent faktisk er med til at finansiere også ender på hylderne i det lokale supermarked, eller købmandsbutik. Vejen dertil går over vejledning, rådgivning, finansiering og en hyldeplads. Det kan kun lade sig gøre fordi 4 partnere har sat sig sammen i et nyt spændende projekt og set på hvad de lokale fødevarer producenter mangler. Alle 4 er afgørende faktorer i deres respektive brancher, og det er første gang at der er et setup, som kan rådgive hele vejen rundt – og sikre produkternes vej fra ‘jord til bord’ via hyldeplads.

Deltagere

Michael Eis, Formand, Dansk Crowdfunding Forening
Mads Váczy Kragh, Direktør, Erhvervshus Sjælland

 

NB: Indslagene er indsnævret efter fem følgende søgeord i programmet: iværksætteri, startups, investeringer, diversitet og kunstig intelligens, hvorefter vi har udvalgt dem, vi mener, der over en har størst relevans og aktualitet for aktører i økosystemet over en bred kam. Du kan lave dit eget program herfra i Folkemødets app (IOS/Android).