Christian Brøndum har lige fortalt om generationsskiftet i Seed Capital og 1. closing på fond V. Og om den kontinuitet det kræver både at hente kapital til nye fonde fra LP´s og at hverve de allerbedste, nye founders, der tidligt er på kornet.
For modellen hos Seed bygger, som Christian Brøndum fortalte det, på at starte med at følge og have tæt relation til 98 % af de 200 danske selskaber i seed-fasen. Herfra udvælges konsekvent 15-17 selskaber pr. fond, med den rette ejerandel.
Københavns-baserede Fortiv er nu seneste skud på stammen af selskaber, der om nogle år måske bliver fondens nye Trustpilot, Vivino eller Flatpay
Det er en markant pre-seed runde, som Fortiv har sikret med Seed Capital som lead. Den vidner om, at jagten på talent starter tidligere og tidligere – for de bedste AI-startups, når de er i stealth mode, som er tæt på tilfældet for Fortiv.
Og så er det altså en understregning af, hvad det betyder, at man har bevist sig før som founder.
”Vi tillader på den baggrund også at lave en Bell Curve omkring Seed. Vi kan altså tage enkelte tidligere, også fordi vi har så tætte bånd til de stærkeste 2. og 3. generations-founders, som vi ikke vil sige nej til”, som Christian Brøndum fortalte til Bootstrapping.
Verdensmester i windsurfing og startup-skalering
Det er langt fra kun titlen som tidligere verdensmester i windsurfing, der pryder CV´et hos co-founder & CEO i Fortiv, Thomas Sehested. Udover at have gjort sig godt bemærket i sejlsport har Thomas et par gange i karrieren slået fast, at han også mestrer at bygge, vækste og sælge hurtigt voksende virksomheder – meget lig nogle af dem, der kunne have været i porteføljen hos Seed Capital.
I 00´erne tog Thomas Sehested til USA med sin startup DtecNet, for at hjælpe mediegiganter med det årtis nok største hovedpine – digital piratkopiering – og da de så i 10´erne skulle have hjælp med compliance management, satte han software-platformen GAN til i søen.
Thomas Sehested har alt andet lige næse for at være på pletten med software, der tapper ind i tidens markante corporate sikkerhedsmæssige behov. Så når resilience-security nu er hot, og de store virksomheder står over for et stigende pres for at kunne dokumentere deres beredskab mod angreb og kriser, er det næsten naturligt, at Sehested igen placerer sig lige dér, hvor behovet er.
Thomas Sehesteds exit har givet gode muligheder for at investere og give tilbage til økosystemet. Han har bl.a. for nogle år siden sat penge i krisestyringsstartup´en, Krizo, der efter bare et par år blev opkøbt af New York-baserede Dataminr.
Founder-fordele på netværk og domæne
Det er til at forstå, at Thomas Sehested & Krizo-founder, Emil Pfeiffer Stenbøg, der nu er gået sammen om at skabe Fortiv, er i høj kurs hos venturefonde.
Thomas Sehested er selv bevidst om, at founder-parrets erfaring helt naturligt giver dem en fordel i forhold til både strategi og eksekvering.
”Vi har set, hvad der skal til for at bygge en global B2B-forretning – og lige så vigtigt, hvad man bør undgå. Det gør, at vi kan tage hurtigere og mere kvalificerede beslutninger tidligt i forløbet”.
Herudover er der selvsagt stor værdi i det netværk, de har opbygget.
”Det giver jo en vis tillid i markedet, som naturligt har gjort det lettere at tiltrække gode medarbejdere og ikke mindst kapital. Men i sidste ende handler det om at have en vision, der rammer en reel og voksende markedsmulighed, og evnen til at eksekvere på den. Det er det, vi bygger Fortiv på”, siger Thomas Sehested.
Sammen har de skabt en platform, der automatiserer det tunge og tidskrævende arbejde med at kombinere specialiserede AI-agenter – med særligt fokus på den komplekse Business Impact Analysis-proces.
”Vores mål er at bygge software, der faktisk arbejder for brugeren – ikke bare endnu et dashboard, som man selv skal trække værdi ud af. I dag forventer man, at software kan levere reelt, meningsfuldt output automatisk”, lyder det fra CPO & co-founder, Emil Pfeiffer Stenbøg.
Han fortsætter:
”Vores AI-agenter arbejder selvstændigt, holder øje med ændringer i det regulatoriske landskab og – vigtigst af alt – producerer store dele af det nødvendige resiliensarbejde i overensstemmelse med ISO 22301”.
AI skal sikre drift under kriser
Business Continuity Management (BCM) handler om rettidig planlægning og forberedelse, så en virksomhed kan opretholde eller hurtigt genoptage forretningskritiske processer og drift, ved farefulde hændelser eller kriser.
Thomas Sehested fortæller, at målet er at transformere virksomheders processer for, hvordan de modsvarer kriser eller hackerangreb.
”Verden er de seneste år blevet langt mere kompleks og ustabil. Geopolitiske spændinger, forsyningskædebrud og klimaevents er ikke længere sjældne hændelser, men noget virksomheder nu skal forvente. Det gør Business Continuity Management (BCM) til en strategisk nødvendighed og ikke længere bare en compliance-øvelse man skal igennem. Traditionel BCM er ofte langsom, manuel og reaktiv. Det matcher ikke den virkelighed, vi lever i nu”.
Med Fortiv kan et nyt paradigme skabes, lyder det fra Thomas Sehested.
”Vi automatiserer det tunge benarbejde der er med excelark, forudsiger risici og gør organisationer mere proaktive og adaptive. Det er derfor, tiden er moden for en AI-drevet BCM-tilgang. Med Fortiv bruger vi AI til at automatisere disse planer automatisk og holde virksomheder opdateret, og klar, hvis der sker noget uventet”.
Stærk domæneviden på investorsiden
Partner i Seed Capital, Geeta Schmidt, ved om nogen, hvad det handler om, når man skal udtænke sikkerhedsløsninger ind i virksomheders setup.
Vi talte for nyligt med hende om hendes egen exit med log management- og observability-platformen Humio, som i 2021 blev solgt til CrowdStrike for 2,4 mia. kr.
Ifølge Geeta Schmidt har Fortiv formået at skabe en løsning, der med AI klæder virksomheder markant bedre på til at være modstandsdygtige overfor resilience -security.
”Thomas og Emil er veteraner inden for dette område og har viden og motivation til at opbygge en førende virksomhed på dette marked”, lyder det fra Geeta Schmidt.
Det bliver spændende at følge, hvor de to ‘veteraner’ kan tage Fortiv hen, og om det leder til, at Danmark får en sand B2B succes inden for sikkerhed.