DanBAN

Er diversitetsindsatsen i økosystemet blevet en sovepude?

Markant flere iværksættere end tidligere oplever negativ forskelsbehandling - 4 ud af 5 er kvindelige iværksættere. Det viser tal fra en ny rapport fra Danske Iværksættere. Det vækker bekymring hos iværksættere i Danmark, der i stigende grad rapporterer om negativ forskelsbehandling i netværks- og investorrelationer.

Markant flere iværksættere end tidligere oplever at blive negativt forskelsbehandlet på baggrund af deres køn. Figur 18 viser, at i 2023 oplevede 26 pct. at blive forskelsbehandlet. I 2022 var det 14 pct. Det svarer til en stigning på hele 80 pct. Figuren herunder viser fordelingen mellem mænd og kvinder af den samlede andel, der har oplevet forskelsbehandling. Den viser, at langt størstedelen af dem, der har oplevet negativ forskelsbehandling i 2023, er kvindelige iværksættere (81 pct.). Siden 2022 er der for kvinderne sket en stigning på ca. 117 pct. For mændene er der også tale om en markant stigning på ca. 86 pct. sammenlignet med 2022.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: