Tech-festivaler og corona: Aflyst eller ej?

Dette er Bootstrappings gratis nyhedsbrev. Bliv abonnent, og kom helt tæt på det danske startup- og investormiljø. Skriv til info@bootstrapping.dk

Dette nyhedsbrev indeholder kun artikler og indlæg, som i et eller andet omfang handler om coronavirussens betydning for danske startups, iværksættere, investorer og hele økosystemet i det hele taget. Udviklingen går så stærkt, at en artikel kan være irrelevant den næste dag eller blot få timer efter, at den er udkommet, derfor har vi bestræbt os på at holde tungen lige i munden i forhold til relevans og timing.

For første gang udkommer Bootstrapping med en leder, der er underskrevet af ejer Jesper Højberg og Bootstrappings redaktør, Niels Christiansen. Bootstrapping vil fremover udgive en leder en gang måneden.

Først lukkede Danmark ned, så fulgte erhvervslivet med. Internationale tech-festivaler, som skulle have været afholdt her i løbet af forårsmånederne, aflyser nu på stribe. Men hvordan ser status ud for tech-festivaler og tech-events? Bootstrapping har forsøgt at få et overblik.

For serieiværksætteren Martin Thorborg begyndte coronakrisen allerede for over en måned siden. Han havde været ude at rejse og var kommet hjem til Danmark let forkølet. Han havde godt hørt om coronaudbruddet i Kina, og derfor fulgte han flere debattråde på Twitter om virusspredningen. Han mødte et Twitter fyldt med kloge hoveder og tænkte: ”Det der følelsespis, det kan jeg sgu ikke bruge til en skid.” Læs om Martin Thorborgs overvejelser om coronakrisens betydning for dansk iværksætteri, mens han selv er strandet i Spanien.

Som vi alle ved, skiftede regeringen onsdag aften strategi fra (forsigtig) inddæmning til (radikal) forsinkelse af COVID-19-pandemien. Med voldsomme konsekvenser. Danmark er nu lukket. Og den spæde iværksætter og lille café smækker døren i. Tredje strategiskifte trænger sig på. Snart vil alle tale om det. Her ser Bootstrapping frem – og vædder på, hvornår det indfinder sig.

Med udbruddet af coronavirussen og en begyndende recession er det et godt tidspunkt at revurdere din virksomheds strategi og forretningsmodel i lyset af en ny økonomisk virkelighed. Det mener Anders Graabæk, der er direktør i Validate. Han har lavet en guide, der er tænkt som en hjælp til iværksættere, startups og små virksomhedsejere, til at hjælpe med at identificere de vigtigste spørgsmål, du skal overveje i forhold til din virksomhed.

Coronakrisen er først og sidst en voldsom sundhedskrise, der forplanter sig til en muligvis lige så voldsom vækst- og erhvervskrise, skriver Jesper Højberg i denne uges klumme. Han påpeger, at alle de kriser, han har oplevet, har pålagt ham begrænsninger, men at det denne gang i særlig grad også er en mental udfordring: vildt i medierne, kedeligt derhjemme og med masser af modsatrettede følelser.