Sådan taber man en milliardindustri til svenskerne

35 danske spil-startups er kommet i klemme i den nye erhvervsfremmereform. For Capnova, der gennem 12 år har investeret i 50 danske spil, faser ud. Innovationsfonden og Vækstfonden samler gerne op, men spilbranchen skal ikke forvente særbehandling, lyder det. Det får branchen til at frygte, at investorerne vil vægte skalerbare tech-selskaber højere end rettigheder og royalties. Og at den viden, Capnova har opbygget, forsvinder, og efterlader branchen med danske investorer, der ikke forstår. For det gør svenskerne …

Vi går all in på spilbranchen i denne uge. For det er ikke kun investorernes ansvar, at den industri, der tidligere omsatte for mere end en milliard, igen bliver bedre til at tjene penge. Spiludviklerne har også selv et ansvar.

Og så er vi med på gaming expo i Viborg, der hverken er Köln eller Las Vegas, når det kommer til spilmesser. Men når det kommer til animation, VR og AR, er Viborg i front i Danmark.

Hvorfor lægger udenlandske fonde milliarder i #dkstartup?

Det er også ugen derpå for årets store danske tech-event, TechBBQ. Her talte vi bl.a. med en række af de udenlandske topinvestorer, der har kastet deres kærlighed på danske startups. De udenlandske investorer har for alvor fået Danmark på investeringslandkortet.

Også ugens podcast fra Techtopia sætter investorernes investeringsvillighed i danske startups under lup. Bootstrapping udkommer også på engelsk. Læs bl.a. blogposten fra Contractbook How to be tech in the techlash.

Bliv klogere som PRO-abonnent

Og husk, at du som pro-abonnent frit kan bruge vores søgetjenester blandt danske investorer og startups, du kan måle startups’ præstationer på de sociale medier, og du får gratis værktøjer som Term Sheets, Founders’ Agreement og meget mere.

God læselyst.