Robot-startups ændrer investorers forretningsmodel

Der skal være et produkt, og der skal være betalende kunder i butikken. Sådan lyder det typisk, før venturefonde går ind i startups. Men det har den fynske robotklynge ændret på. Lige nu strømmer investorer tidligt ind i de fynske robot-startups. Fondene bekræfter, at de er i gang med fokusskifte fra ehandel og apps til deep tech som automatisering og robotter.

I A.P. Møller-Mærsk vil selskabets corporate venture finde forretning i at løse klima- og fødevarekrisen. FoodTrack by Maersk søger lige nu startups, der bekæmper madspild. Se også listen over de upcoming foodtech startups, der nu skal videre til europæisk finale.

Lykke-Per og løbehjul

Startups skal ikke kun lære af CBS-fag eller af management-bøger. Man kan lære meget af skønlitteraturen, og den nye film Lykke-Per er et fremragende eksempel på det, skriver Timme Bisgaard Munk, som giver dig 10 ting, du kan lære om iværksætteri af Lykke-Pers ulykkelige liv.

Lad være med at opføre dig som en førstegangshuskøber, der møder en erfaren mægler, når du som iværksætter skal prissætte din startup i mødet med en investor. Keystones giver gode råd til værdisætningen i denne blog. Og er du for nyligt blevet overhalet af et forvokset og motoriseret løbehjul, så forstå, hvad der ligger bag, i Henrik Føhns’ podcast om micro-mobility.

Inden for gaming er antallet af danske computerspilsudgivelser blev fordoblet i perioden 2014-2016. Og nu er seneste skud på stammen netop udkommet. Læs vores spilanmelder Søren Staal Balslevs oplevelse af det visuelt flotte spil her.

SoMe-medlemsfordele

Som abonnent på Bootstrapping har du adgang til hele vores analyseunivers. Få f.eks. her et løbende overblik over, hvordan danske startups klarer sig på de sociale medier.

God læselyst.