Rigmænd eller vækstskabere?

Kære læser,

Der var tekniske problemer med den første mail, du modtog fra os i dag, og det beklager vi. Her får du det rigtige nyhedsbrev.

Hos Bootstrapping vil vi gerne ændre samtalen. Når vi taler om iværksættere og dem, der investerer i nye virksomheder og teknologier, er det vigtigste ikke, hvem deres familie er, som når Simon Lajboschitz fra Khora VR skal “kæmpe sig ud af sin fars skygge”.

Og det vigtigste træk hos investorer er ikke, om de har en stor båd, bor i USA, Schweiz eller Danmark, eller om de kender nogle, der kender nogle. Det vigtigste er de arbejdspladser og den vækst, de skaber med deres investeringer. Eller ikke skaber, for det er også vigtigt at sætte spotlyset på dem, der går galt i byen.

Derfor har vi i vores korte levetid forsøgt at tale med en lang række investorer, fra næsten nye engle med få investeringer over tidligere iværksættere, som nu er venturekapitalister, og til fonde med noget, der nærmer sig milliardbudgetter, for at finde ud af, hvorfor de investerer, som de gør. Hvilke teknologier de tror på. Hvordan man ikke skal gøre. Og for at finde ud af, hvilke danske virksomheder der bliver store arbejdspladser eller samfundsomvæltende frontløbere.

Se herunder et udvalg af de investorportrætter, vi har skrevet i foråret. Med Christian JantzenPeter WarnøeSøren Stig og mange flere. God fornøjelse med sommerlæsningen!