På minibørs til 110 gange omsætningen

Endnu en dansk startup har valgt børsvejen til det første store vækstspring. Børsnoteringen på Spotlight Stock Market i Stockholm er første skridt på vejen til en større bid af det lukrative billion-rejsemarked for en virksomhed med adskillige kendte angelinvestorer. Men hvorfor Spotlight og hvorfor ikke i Danmark?

Invitation til dig

Bootstrapping viser sammen med HBO Nordic og Rainmaking Pier47-dokumentaren The Inventor, om Elizabeth Holmes og Theranos. Før og efter filmen vil der være et oplæg og en debat med Bootstrappings Timme Bisgaard Munk og en udvalgt healthtech-startupekspert. Vi serverer en lille ting til fremvisningen. Kom og se med. Det er en fantastisk skrækhistorie om, hvor galt det går, og hvor dyrt det bliver, når Elizabeth Holmes prøver at Fake It Till You Make It.

Skaler og accelerer

Danmarks rigsvåben åbner også døre for iværksættere. I London med så stor succes, at Udenrigsministeriet nu skalerer sit startupprogram til fire nye byer.

Skalering kommer i mange former. En ofte brugt model er at hoppe med på en accelerator, som er en branche i kraftig vækst. Men hvad taler for, og hvad går imod at vokse med hjælp fra en accelerator? Vi har spurgt The Accelerator Guy, Ryan Kushner, der er forfatter til guidebogen Accelerate This!

Fem danske startups er netop trådt ind i en ny accelerator for innovation til Det Blå Danmark. Se, hvem de lovende virksomheder er her.

Sådan henter du selv penge

Den danske startup First-8 pivoterer fra salg af hjertestartere til en crowdfundingplatform, hvor alle fra iværksættere til virksomheder, boligforeninger og lokale sportsforeninger kan samle penge ind til lokale projekter.

Svaret er 2062

Hvornår trumfer kunstig intelligens den menneskelige ditto? Lyt med i ugens podcast fra Techtopia.

Iværksætterselskaberne, IVS’erne, er på vej i graven. De nåede at skabe 5,2 mia. i omsætning, 5.200 nye job og en eksport på 430 mio. Spørgsmålet er, om man får færre svindlere i et samfund ved at afskaffe en selskabsform.

God fornøjelse.