Lasse Ekdahl fra Dry Bulk Chemicals pitcher for mentorerne i vækstforløbet Maritime Stars. Foto: Presse.

Det Blå Danmark henter innovation hos startups

Nyt vækstforløb kickstarter innovation i Det Blå Danmark. Fem danske startups er udvalgt til at samarbejde med landets største selskaber i den maritime branche.

Maritime Stars er et nyt acceleratorforløb, hvor etablerede virksomheder som Alfa Laval, Danfoss, Maersk Tankers, Viking Life-Saving Equipment og en række andre flagskibe fra Det Blå Danmark hjælper maritime startups i gang.

De første fem startups er netop udvalgt til forløbet, der kører i ni måneder, hvor de i alt 16 mentorvirksomheder yder sparring, hjælp og vejledning til iværksættervirksomhederne, der alle har det til fælles, at de står med forrentningsideer, der er klar til at blive implementeret i den maritime branche.

De udvalgte er:

DryBulkChemicals har udviklet en cloudbaseret handelsplatform, der kobler rederier og leverandører sammen og derved optimerer indkøbsprocessen.

Upteko producerer droner og software til offshore. De udnytter moderne teknologi til at løse opgaver inden for inspektioner, redning, etc.

C-LOG har udviklet en digital platform, der sikrer tværorganisatorisk samarbejde mellem redere og crew samt sikrer smart håndtering af f.eks. crew, kompetence og kapacitet.

Optimum Voyage udvikler IT-service, der leverer ruteoptimering til skibsfarten på baggrund af bl.a. geografi, hastighedsprofil, vejr, vanddybder og ECA-zoner.

Frugal Technologies udvikler grøn miljøteknologi til skibsfarten – IoT-/big data-løsning, der arbejder i feltet mellem motor og propel. Dynamisk optimering med markante brændstofbesparelser for rederierne.

De maritime startups skal nu i et vækstforløb hos det nordjyske, maritime udviklingscenter MARCOD. Bag står Industriens Fond, der sammen med Den Europæiske Socialfond, står for økonomien i projektet.

”Iværksætterne er et frisk pust i branchen og kan bane vejen for innovation – også hos de etablerede virksomheder. Det vil styrke Det Blå Danmarks konkurrenceevne og stille både nye og gamle virksomheder stærkere,” siger adm. direktør i Industriens Fond, Thomas Hofman-Bang.

Også mentorvirksomheden Alfa Laval glæder sig til arbejdet med de fem startups.

”Dagen i dag har været en tour de force i maritim innovation, og jeg synes, vi har fået et bredt udsnit af forskellige startups i branchen. Nu er det vores opgave at byde ind med et kæmpe netværk, masser af erfaringer, og så har vi en ret god indsigt i teknologi i industrien”, siger digital chef i Alfa Laval, Thomas Clausen.