Nyhedsbrev Bootstrapping

Økosystemet kalder sundhedsmyndighederne. Dut, dut … Vores nye folkekære helte, Brostrøm og Mølbak, tog lang tid om at få deres tunge systemer i gang, da der skulle eksekveres hurtigt og tænkes nyt. De blev i deres sundheds- og myndighedsboks i en krise, hvor smarte udveje og agilitet er afgørende. Der er meget at lære i krisen – for os alle. Det skriver bestyrelsesformand i Bootstrapping, Jesper Højberg, i en kommentar til, at sidste uges helte er denne uges coronaskurke.

”Vi var halvvejs med at finde samarbejdspartnere, da coronakrisen pludselig udbrød. Det har faktisk været interessant at se, hvordan alle vores mailkorrespondancer med firmaer og højskoler stoppede helt af sig selv,” fortæller en founder, der søger seed-penge under coronakrisen. ”Jeg ville vente, hvis jeg var founder lige nu,” siger Lars Tvede til Bootstrapping, og engleformand Jesper Jarlbæk erkender, at det kan blive sværere det næste stykke tid at søge funding.

På Bootstrapping fastholder vi vores linje med at hylde og fortælle om, hvordan tech i disse dage bobler med initiativer, der på den ene eller anden måde hjælper i kampen mod coronakrisens negative effekter.

Læs om Hack the Crisis Denmark, der er navnet på et 48-timers online-hackathon, hvor alt fra skoleelever til store virksomheder inviteres til at løse udfordringer, som coronavirussen skaber. Udover at få Danmark gennem krisen med færrest mulige mén, er målet at markedsføre København og Danmark over for udenlandske tech-talenter og virksomheder.

Er du revisor, så er der også hjælp at hente under coronakrisen. Det danske IT-selskab Penneo tilbyder nu revisionsfirmaer gratis brug af Penneos softwareløsning, som digitaliserer afslutning af årsregnskaber, så behov for fysisk kontakt mindskes.

I den mere naturvidenskabelige ende har den tyske industrikoncern Bosch udviklet en COVID-19-test, som på under to en halv time – fra prøven tages, til resultatet foreligger – kan teste for coronavirus. Den hurtige test kan samtidig diagnosticere ti forskellige lungepatogener og opfylder kravene fra WHO til denne type test.