Krisen udstiller, hvor svært det er for myndigheder at være responsive, endsige agile. De har været fanget i de systemer og tankegange, den tyske sociolog Max Weber kaldte den historisk mest avancerede organisationsform: Bureaukratiet! Det var den faktisk for 150 år siden. For det tyske postvæsen sørgede for post hver dag i hver brevsprække i hver en ”Strasse” i Tyskland via arbejdsdeling og underordning.

Ugen, hvor sundhedsheltene dumpede i test

KLUMME: Økosystemet kalder sundhedsmyndighederne. Dut, dut … Vores nye folkekære helte, Brostrøm og Mølbak, tog lang tid om at få deres tunge systemer i gang, da der skulle eksekveres hurtigt og tænkes nyt. De blev i deres sundheds- og myndighedsboks i en krise, hvor smarte udveje og agilitet er afgørende. Der er meget at lære i krisen – for os alle.

En veterinær på Færøerne, der normalt scanner laks, har ’reddet’ hele øgruppen, fordi han gik i gang med at teste massivt mange færinger i stedet for fisk. I Danmark er vi alle fanger, og ingen ved, hvem der er smittet. Ikke engang sundhedspersonale ved, om de smitter deres patienter. Alle er fjenden.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: