”Med hackathonet inviterer vi innovative udenlandske virksomheder og personer til at deltage i et dansk Hack the Crisis, der kan løse presserende, samfundsmæssige udfordringer og samtidig give et indtryk af de danske styrkepositioner. Fx den udbredte digitalisering af det danske samfund og det stærke samarbejde mellem forskere, NGO’er, virksomheder og den offentlige sektor, hvor Danmark er i særklasse”, siger Claus Lønborg, CEO i Copenhagen Capacity.

Hackathon skal løse coronaudfordringer i Danmark

Hack the Crisis Denmark er navnet på et 48-timers online-hackathon, hvor alt fra skoleelever til store virksomheder inviteres til at løse udfordringer, som coronavirussen skaber. Udover at få Danmark gennem krisen med færrest mulige mén, er målet at markedsføre København og Danmark over for udenlandske tech-talenter og virksomheder.

Når påskeferien for mange begynder den 4. april, sætter borgere og virksomheder fra både Danmark og udlandet sig til tasterne for at deltage i et online-hackathon ”Hack the Crisis Denmark”. Konceptet, som kommer fra Estland, er allerede testet i fx Sverige, Norge og Litauen, og cirka 30 lande planlægger lignende hackathons.

I 48 intense timer vil deltagerne på egen hånd eller i mindre grupper udvikle nye, ikke-medicinske løsninger på nogle af de udfordringer, som coronasituationen skaber i Danmark. Løsningerne skal være teknologibaserede, så tæt kontakt undgås.

”Med hackathonet inviterer vi innovative udenlandske virksomheder og personer til at deltage i et dansk Hack the Crisis, der kan løse presserende, samfundsmæssige udfordringer og samtidig give et indtryk af de danske styrkepositioner. Fx den udbredte digitalisering af det danske samfund og det stærke samarbejde mellem forskere, NGO’er, virksomheder og den offentlige sektor, hvor Danmark er i særklasse”, siger Claus Lønborg, CEO i Copenhagen Capacity, der er hovedarrangør af hackathonet sammen med TechBBQ, Startup Wise Guys og Women Techmakers Denmark.

Hjælp til fyrede medarbejdere og kriseramte SMV’er
Ligesom alle kan byde ind med løsninger, er arenaen også åben for alle, der ønsker et problem løst. Fx ministerier, kommuner, virksomheder, hospitaler, plejehjem og skoler.

Løsninger kunne fx være en platform for fyrede medarbejdere med tilbud om efteruddannelse og mentorordninger eller en løsning, der kan monitorere nyheder over hele for verden for at komme fake news til livs. Det kunne også være en onlineplatform, hvor folk, der er ensomme eller urolige på grund af corona, kan få gratis psykologhjælp til at komme gennem krisen, eller en midlertidig onlinemarkedsplads, hvor små og mellemstore virksomheder ramt af lockdown kan markedsføre deres produkter gratis.

Fakta om Hack the Crisis Denmark


  • Deltagere kan tilmelde sig indtil fredag d. 3. april kl. 18:00.
  • Deltagere kan deltage alene eller i teams. Arrangørerne kan hjælpe singledeltagere med at finde et team.
  • Udfordringer uploades via en åben portal; Guaana. Arrangørerne udvælger, kategoriserer og offentliggør de mest relevante ideer på hackathonets Slack-kanal, hvor selve hackatonet finder sted.
  • Målet er at finde løsninger, som kan implementeres med det samme eller videreudvikles.
  • Mentorer med viden om de forskellige udfordringer tilknyttes deltagerteams, så de kan få hjælp og sparring under hackathonet.
  • Sponsorer: TBD
  • Præmie: TBD
  • Hovedarrangører: Copenhagen Capacity, Startup Wise Guys, Women Techmakers, TechBBQ.
  • Medarrangører: Guaana, Garage48, Agnitio, og Copenhagen, AI
  • Partnere: Microsoft, CoronaTech, Growth Tribe, The Camp, Bird & Bird, Kickstart Aalborg