Mail til Boot: ”Tak for et fantastisk bidrag – I er iværksættermiljøets helte :-)”

I går udsendte mange centrale vækstiværksættere deres opråb og forslag til erhvervsminister Simon Kollerup, regeringen og Folketinget. Bare målt på det 5-punkts manifest fra vækstiværksættere, vi har draftet, har reaktionen været massiv. Økosystemet har reageret med store hep på de sociale medier og på andre kanaler, og ministeren løftede røret. Nu handler det i næste runde om, at økosystemet står sammen om at presse på for de rigtige løsninger. Så udbred gerne: Vækstiværksætterne kalder Kollerup: 5 bud til at lette vækstkrisen.

”Der er ild i huset,” siger Eric Lagier fra byFounders. Vi kunne ikke formulere det bedre. Få kloge råd fra dem med de kloge penge. Bootstrapping har rakt ud til nogle af økosystemets mest erfarne og spurgt dem om, hvilke råd de vil give startups i coronakrisen.

Der foregår i disse dage et betydeligt kultursammenstød mellem den danske tech-verden og de danske myndigheder. Økosystemets agile og innovative fortropper løber hovedet mod muren i forsøget på at indgå i samarbejde med de danske myndigheder. ”Det er helt klart et clash mellem den hurtigt agerende tech-verden og den mere tunge centraladministration,” siger CEO og founder Esben Elmøe.

Coronakrisen har tydeliggjort, at det danske økosystem ikke har én samlet forening som talerør. Det er ikke et problem for mobiliseringen, måske tværtimod. Men det er et problem for politiske forhandlinger. For om dét bord sidder DI og Dansk Erhverv altid. Men hvem repræsenterer os, spørger Bootstrappings bestyrelsesformand, Jesper Højberg.

Der er ikke meget godt at sige om coronakrisen. Men antallet af videokonferencer er eksploderet. Video som ny central kommunikationskanal i kriser har resulteret i en række spændende og relevante talks. Se ny DanBAN-video med Lars Fløe Nielsen om erfaringer fra tidligere kriser.