”Jeg tror ikke, at den kapitalistiske verden er vokset op og parat til impact-ventures. Jeg beklager”

Dette er Bootstrappings gratis nyhedsbrev. Bliv abonnent, og kom helt tæt på det danske startup- og investormiljø. Skriv til info@bootstrapping.dk

Davos 2020 var et vendepunkt for opmærksomhed om SDG-dagsordner. Men der sker ikke nok, og vi har brug for at gentænke, hvad vi forstår ved ”værdi,” sagde den danske iværksætter Veronica D’Souza i sidste uge på Matrikel1, hvor hun sluttede af med ordene: ”Jeg tror ikke, at den kapitalistiske verden er vokset op og parat til impact-ventures. Jeg beklager.”

Anderledes positivt ser det ud i Tyskland, hvor store tyske venturefonde, der samlet set repræsenterer mere end halvdelen af det tyske marked, har indgået en fælles aftale om at indskrive klimamål i aktionæraftaler i fremtidige investeringer. Foreløbigt har 30 tyske venturefonde forpligtiget sig til at præsentere klimaklausuler over for virksomheder, de i fremtiden vælger at investere i. Venturefondene i aftalen repræsenterer, ifølge Bootstrapping.dk’s oplysninger, mere end halvdelen af det tyske venturemarkeds samlede kapital under forvaltning.

For et år siden ryddede Shoshana Zuboff forsider verden over med sit værk om overvågningskapitalismens tidsalder. Nu er hun igen aktuel – denne gang i vores egen Rikke Frank Jørgensens nye antologi ”Human Rights in the Age of Platforms”. Det er et scoop. Læs strategikonsulent Jon Lunds anmeldelse.

Dansk Erhverv mener, at det er vigtigt at bakke op om iværksættere i Danmark, og det vil erhvervsorganisationen blandt andet gøre ved at tilbyde ét års gratis iværksættermedlemskab, der giver mulighed for at få rådgivning og deltage i Dansk Erhvervs arrangementer sammen med deres store medlemmer.