Iværksættere udvikler fremtidens sundhed

Vi lever i en verden med konstant fysisk og mental selvoptimering. Hvis det ikke er maraton eller crossfit, er det meditation eller mindfulness.

Iværksætterne er for alvor begyndt at udnytte digitaliseringen af sundhedsbølgen. Et eksempel er danske Stepsder har udviklet en chatbot, som skal hjælpe studerende med at klare de mest udfordrende sociale forhindringer, inden de bliver ramt af stress eller angst. Steps har netop solgt idéen til Roskilde Universitet.

Linjen mellem teknologi og menneske bliver mere sløret, og Bootstrapping-journalist Simone Okkels har fået opereret en mikrochip ind i hånden for at se, hvad den teknologi kan give af muligheder og udfordringer. Teknologien, man kan tage på, de såkaldte wearables, kan også hjælpe blinde med at se. Det israelske startup Orcam har nu introduceret deres banebrydende briller i Danmark.

Men wearables behøver ikke helbrede. Hos Bellabeat, en af Nordic Eyes nyeste investeringer, handler det om forebyggelse – nemlig smykker og vandflasker, der hjælper kvinder med at holde sig sunde. Og så har vi tidligere i foråret besøgt PlatoScienceder sender stråler ind i din hjerne for at optimere din koncentrations- og præstationsevne. Læs, hvordan stifter Balder Onaheim tænker, at vi mennesker skal leve med teknologien tæt på kroppen i fremtiden.