Et godt afkast kræver kløgtige penge

Dette er Bootstrappings gratis nyhedsbrev. Bliv abonnent, og kom helt tæt på det danske startup- og investormiljø. Ring 71 74 79 91, eller skriv til jonathan@bootstrapping.dk

Jim Hagemann Snabe, bestyrelsesformand i Mærsk og Siemens, får ofte forespørgsler om investeringer. For det meste siger han nej. Men denne gang sagde han ja. Få indblik i den garvede erhvervsmands investeringsstrategi, og hvorfor han netop har valgt denne vej som investor.

Robotter og hardware

292 virksomheder. 8.500 arbejdspladser. En omsætning på 18 milliarder kr. – plus yderligere 10 milliarder kr. i indirekte omsætning. På få år har robotklyngen i Odense skabt det, som mere etablerede brancher kun kan drømme om. Vi har set på drivkræfter og udfordringer fremover.

Danish Tech Challenge har udvalgt de tyve startups, der skal med på næste vækstforløb. Se her, hvem du skal holde øje med fremover.

Bloguniverset

Hvorfor skal du som etableret virksomhed samarbejde med startups? En erfaren herre, Michael Bak, har skrevet en guide til corporates, som er værd at konsultere inden, samarbejdet skydes i gang.

Apps til det klimavenlige liv findes allerede. Nu er der behov for, at politikerne kommer på banen og understøtter de digitale løsninger, så flere får lyst til at opføre sig mere klimavenligt, skriver Marianne Haahr fra Sustainable Digitale Finance Alliance.

Kapital og vækst

Kan et investeringsmiljø være iværksættervenligt? Og hvad betyder det i så fald? TechBBQ, inQvation og Synch inviterer til debat om, hvorvidt vi i Norden har et ”founder friendly” investeringsmiljø.

Og hvad med teamet, når din startup vokser? Stifterne af Talentree har skrevet en blog om dos and don’ts, når det kommer til at tilpasse teamet til væksten. F.eks. er det vigtigt at lade folk forlade din startup, frem for at de skal vokse ind i roller, hvor de ikke passer.

Ugens lyd fra Techtopia handler om behovet for at etablere et cyberhjemmeværn som følge af udviklingen i den digitale virkelighed.

God fornøjelse.