ER IVÆRKSÆTTERI SOCIALT SELVMORD?

Dette er Bootstrappings gratis nyhedsbrev. Bliv abonnent, og kom helt tæt på det danske startup- og investormiljø. Skriv til info@bootstrapping.dk

Iværksætteri har et dårligt ry i Danmark. Lange arbejdstimer og ødelagt familieliv skræmmer talenter. Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Erhverv. ”Jeg påtager mig min del af ansvaret for det,” siger Martin Thorborg.

Kapitalfonde, der er aktive i Danmark, deltager i højere grad i at skabe en global bevægelse af bæredygtige virksomheder ved at udbrede CSR i danske virksomheder end ikke-kapitalfondsejede danske virksomheder. Det viser en ny analyse fra DVCA.

Business angel Rolf Garde skriver en serie artikler, der handler om, hvordan en startup bliver klar til investering(er). Artikelserien vil løbende blive bragt i Bootstrapping. ”Uden de rigtige personer (teamet) i en virksomhed er det ikke muligt for virksomheden at få succes. Derfor er det vigtigste aktiv i en virksomhed de personer, der har størst indflydelse på virksomhedens fremadrettede succes.”

Om to dage tager TechBBQ deres flagskibsevent til Kina for at fremvise det skandinaviske startupøkosystem.

Denne uges Q&A med en business angel er med Kim Christensen: Jeg er personligt meget optaget af nogle af de store dagsordener, f.eks. beskrevet gennem de 17 verdensmål. For mig er klima og miljø væsentligt, og jeg leder efter startups inden for dette område.”

Hvordan er det at være iværksætter i Danmark? – Dansk Erhverv har brug for din mening: Hvad mener du, er de største udfordringer og barrierer ved at være iværksætter i Danmark? Dansk Erhverv laver årligt en iværksætterundersøgelse, som er åben for input og besvarelser. Inputs er anonyme og vil blandt andet blive brugt til at pege på, hvilke politiske udfordringer Dansk Erhverv skal kæmpe for, så vi kan få verdens bedste vilkår for iværksættere.