I 1980 blev Shenzhen, der har knap 12 millioner indbyggere, Kinas første særlige økonomiske zone. I dag er det det globale kraftcenter til udvikling og fremstilling af elektronik.

TechBBQ tager til Kina

Den 14. november tager TechBBQ deres flagskibsevent til Kina for at fremvise det skandinaviske startupøkosystem

Shenzhen, der ligger tæt op til Hong Kong, er det ubestridte knudepunkt for fremstilling og teknologisk produktion, men alligevel finder mange danske startups det svært at få adgang til det kinesiske økosystem og har kun meget lidt viden om pålidelige lokale partnere.

Ved at lancere en TechBBQ-begivenhed i Shenzhen håber Innovation Lab Asia, der er organisator bag arrangementet, at gøre denne rejse for danske startups lettere.

Verdens største marked for elektronik
Arrangementet – den første af sin art uden for Danmark – vil give nordiske virksomheder med hardwarekomponenter mulighed for at fremvise deres teknologier i en mere intim, fokuseret atmosfære og lære det hardwarefokuserede startupøkosystem i Shenzhen bedre at kende.

“Innovations-hastigheden er meget hurtigere, når du er i Shenzhen”

TechBBQ Shenzhen vil blive hosted af Trouble Maker, et delvist nordisk ejet makerspace beliggende midt i Huaqiangbei (HQB), verdens største marked for elektronik og elektroniske komponenter. HQB, der dækker 20 indkøbscentre og 70 millioner kvadratmeter forretningsområde, er hardwareepicenteret i Shenzhen, der er verdens største hardwarehub.

”Innovationshastigheden er meget hurtigere, når du er i Shenzhen,” siger Mikkel Hippe fra B2B-platformen Tradeshift. ”Hvis du leder efter co-founders, eller leder du efter talent, så synes jeg, at Shenzhen er et godt sted at være.”

Særlig økonomisk zone
I 1980 blev Shenzhen, der har knap 12 millioner indbyggere, Kinas første særlige økonomiske zone. I dag er det det globale kraftcenter til udvikling og fremstilling af elektronik.

Denne kinesiske region opfinder, fremstiller, finansierer og sender flere produkter afsted end noget andet sted på Jorden. Fra det omfangsrige Foxconn Longhua Campus, hvor 250.000 arbejdere samler iPhones og Kindle-enheder døgnet rundt, til det berømte Huaqiangbei-megamarked for elektronik, hvor enhver form for komponent kan købes.

Alt er hurtigere og billigere i Shenzhen. Mens et simpelt printkort ca. koster 20 € og en dag eller to at samle i Europa, kan en konkurrent i den kinesiske provins fremstille det på 20 minutter for mindre end 1 €.

Eventet i Shenzhen er organiseret af Innovation Lab Asia (ILA), som er et projektsamarbejde mellem TechBBQ og Asia House finansieret af Industriens Fond.