Danske unicorns – skal de største og dygtigste blive her?

Vi elsker at diskutere vores snes danske unicorns, og især hvorfor de fleste dog ikke blev i Danmark! Nu har de danske politikere fået fat i, at vi skal skabe flere. Og de vil selvsagt gerne have dem til at blive. Et led i det er den nye såkaldte superfond af Vækstfonden, Danmarks Grønne Investeringsfond og Danmarks Eksportkredit. Men er unicorns egentlig målet og fusion svaret?

Danmark har i forhold til sammenlignelige lande rigtig pænt med unicorns, forstået som privatejede startups med en værdisætning over 1 mia. dollars. Et arbitrært mål, der ville svare til, at vi kun så på top10 største i C25 indekset, ikke på de 15 andre. For ikke at tale om den brede SMV-sværm nedenunder. Men anyway, det er godt at have høje ambitioner. Og den seneste af mange anledninger til at diskutere danske enhjørninger var den nye statslige superfond. Fonden havde – måske i mangel af helt indlysende stordriftssynergier – den gode side, at regeringens reformpakke samtidig gav tilsagn om hele 4 mia. kr. i accelerationskapital. 'Hele' fordi så mange serie A+ scaleups har vi jo heller ikke (endnu) at accelerere. Men fordi den for tidlige udvandring er et problem, synes vi her på Bootstrapping at de 4 mia i accelerationskapital var en ny sejr for økosystemet.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: