”Hvis vi ser på de CVC’ere i Danmark, der er dukket op på venturefronten, så oplever jeg, at de er drevet af et meget stærkt digitalt perspektiv,” siger Gorm Boe Petersen. ”Det skyldes formentligt, at der er et ønske blandt de store virksomheder om ikke at blive koblet af digitale udfordringer. Og det er klogt og godt set, at man kan gøre det på denne her måde. Jeg tror, at det er det, der er driveren i væksten af CVC’ere i venturemarkedet.”

Dansk venturefest boostet af de gamle virksomheder

Der er blevet investeret dobbelt så meget venturekapital i danske virksomheder i 2018 sammenlignet med året inden. Skal investeringsfesten fortsætte, er Vækstkapital III afgørende, mener DVCA.

Der har i de seneste år været en positiv udvikling i venturemarkedet i Danmark. De danske fonde investerede for over 4,5 mia. kr. i 2018, hvoraf godt 1 mia. kr. har været i danske virksomheder, hvilket er mere end en fordobling fra året før.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: