"Jacob Bøtter and Lars Kolind"

5 skarpe til ugens investor: Lars Kolind

Investor, erhvervsmand, forfatter og adjungeret professor Lars Kolind investerer hovedsageligt gennem sit micro-venture selskab Kolind A/S, som i 2021 har solgt Cybot A/S, Impero A/S og Aiia A/S for over to mia. kr i alt. Lars Kolind har haft en lang række betydningsfulde roller i erhvervslivet efter sin tid som CEO i William Demant her i blandt som bestyrelsesformand i Grundfos World Scout Foundation, Wemind og Unimerco. Han er forfatter og medforfatter til bøgerne ’Kolind-kuren’ (2006) og ’UNBOSS’ (2012).

1. Du har kaldt dig ”mellemstor investor i 100 mio. kr. klassen” og vi har skrevet, at du har haft flere gode exit fra din portefølje i 2021. Kan du selv fortælle om de 2021-cases?

"I januar 2021 solgte vi Cybot A/S til en amerikansk investor med henblik på at skabe verdens førende e-privacy virksomhed. I april førte vi Impero A/S på Nasdaq First North Copenhagen og for en måneds tid siden var vi med til at sælge Aiia A/S (tidl. Spiir) til MasterCard. Tilsammen repræsenterer de tre transaktioner over to milliarder kr. Om alle tre virksomheder kan siges, at de gør en stor samfundsmæssig forskel: Cybot gør det sikkert for milliarder af mennesker at færdes på Internettet; Impero hjælper store virksomheder med at holde, hvad de lover, og Aiia har infrastrukturen, der baner vejen for open banking i Europa. Det er tre virksomheder, vi er meget stolte af, og vi er også stolte af at vi har kunnet præstere så store resultater med kun tre medarbejdere."

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: