Dette er baggrunden for RoboInsights-eventet, der foregår for tredje gang – denne gang 6. november 2019 på Danmarks Tekniske Universitet – det største af vores tekniske universiteter med ca. 9.000 studerende og ca. 5.000 ansatte.
Hvorfor RoboInsights?
Roberto Galeazzi vil på RoboInsights-eventet tale om, hvad DTU kan bidrage med inden for kollaborative autonome systemer. Han mener, at et event som RoboInsights er vigtigt. ”Det er, fordi det er med til at bidrage til en sund debat i samfundet omkring spirende nye teknologier, der vil ændre vores måde at leve og arbejde på”. Han fortsætter: ”Robotter, kunstig intelligens, autonom transport, kollaborative…
Støt, og deltag i økosystemet ved at støtte Bootstrapping. Bootstrapping sætter spot på Danmarks fremtid og skriver for jer – og om jer – der forandrer vores samfund: om iværksættere, startups og den højteknologiske udvikling, der udfordrer velfærdsstaten, institutionerne og industrien. Bootstrapping er et erhvervsmedie tænkt forfra for dem, som tænker fremad. ’Bootstrapping’ er et udtryk for de iværksættere, der uden andres hjælp formår at bygge nye virksomheder op. Udtrykket er kendt fra den amerikanske talemåde ’at komme over hegnet ved at hive i sin egen støvlestrop’ og betyder som sådan at lykkes med det umulige ved egen kraft. Det er…
Dette er Bootstrappings gratis nyhedsbrev. Bliv abonnent, og kom helt tæt på det danske startup- og investormiljø. Skriv til info@bootstrapping.dk
Det er ikke længere tech-giganter, som er under angreb. Nej, det er selve Silicon Valleys venturekapitalisme som sådan. Folk begynder at tale om en ny dot.com-boble, og not.com er navnet. Læs Bootstrapping-chefredaktør Timme B. Munks bud på den nye tech-moralisme. Alting starter et sted. Alle skal starte et sted. Start med at blive medlem af Bootstrapping. Det er godt for dig, din virksom, din investering og ikke mindst hele økosystemet, som har brug for vidensdeling og en fælles offentlighed. Som…
Engang var Mark Zuckerberg en helt. Nu er han og hans virksomhed et samfundsproblem på linje med tobaksindustrien. Han står nu senatshøring efter senatshøring skoleret som en samfundsparia. Det kaldes techlash. Det er det gigantiske backlash (eller tilbageslag), som har ramt Silicon Valleys giganter, fra Facebook til Google. Nu skal monopolerne brydes op, tech-afhængigheden stoppes, og privatlivet erobres tilbage. Efter techlash kommer nu venturelash.
not.com-bølgen
Nu er det ikke længere tech-giganter, som er under angreb. Nej, det er selve Silicon Valleys venturekapitalisme som sådan. Folk begynder at tale om en ny dot.com-boble, og not.com er navnet. Venturekapitalisme er en »hit business«,…
En blød robot er, hvad den lyder som: blød. Det er den, fordi den er lavet i et blødt materiale som gummi eller silikone. Bløde robotter er fikse, fordi de vejer lidt, er billige og er mindre skadelige for mennesker i hverdagssituationer end andre robotter. Men i dag er de svære at bygge og styre. Derfor skal forskningsprojektet ’Reward Modeling for Soft Robotics AI’ udvikle kunstig intelligens, der kan bruges både til at bygge robotterne og til at styre dem, når de er bygget.
Hjælp til at pudse næse
Projektet har netop fået støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond og er…
If you’re a Slush veteran, you’ll remember our Raw Material collection stations, which take back valuable materials to be transformed into industrial insulation, toilet rolls, biogas and more. To make recycling easier, all our cups and foodware are biodegradable. We have vegetarian options available at every food stand, and our water points provide you with fresh Finnish tap water. Remember to bring your own bottle and help us reduce cup waste!
Cut the crap
While our circular economy-based waste stations are a great tool to ensure we recover valuable materials, the best-case scenario is if the material was never there…
Danmark råder over nogle af verdens bedste sundhedsdata og har mange talentfulde startups, der udvikler løsninger og værktøjer baseret på data og kunstig intelligens. Men selvom danske startups gør det godt, er betingelserne for at arbejde med sundhedsdata vanskelige i Danmark. Men hvordan kommer vi videre med at sætte strøm til udviklingen i Danmark? Jeg var i sidste måned på studietur til Israel, der er verdensførende inden for sundhedsløsninger med brug af kunstig intelligens, sammen med blandt andre klinikere fra danske hospitaler og en række startups. Og jeg fik masser af inspiration med hjem. Tre ting, Danmark skal fokusere på…