Mærsk fordobler investeringer i startups
Efter to år i markedet er Mærsks corporate venture, Maersk Growth, ved at have styr på sit investeringsfokus og er nu klar til at sætte penge i flere startups fra seed til serie A. Og Mærsk agerer gerne jordemoder for kommende unicorns, lyder det fra venturepartner Peter Votkjaer Jørgensen i et stort interview om, hvorfor Mærsk overhovedet investerer i startups, og hvordan profilen af en vinder ser ud.

Den amerikanske drøm og nordiske værdier
Ingen vil skyde den næste Google ned. Startupmiljøet i USA er derfor fyldt med enorme mængder begejstring, lyder erfaringen fra en dansk iværksætter, der har det som en…
Journalist: Medierne skal holde op med at kæmpe imod innovationen
Alt i mediebranchen er blevet digitaliseret. Research handler ikke om at møde kilderne i Brugsen, men om at IT-afdelingen kan scrape og analysere kildernes sociale mediekanaler. Distributionen handler ikke længere om lastbiler, avisbude og nøglebundter men om serverdrift. Annoncer er skilt fra indhold, og det er kun pensionisterne, der stadig betaler for det gamle papirabonnement. Den gamle forretningsmodel er under opløsning. Disruption er vist det passende ord at bruge.
Papirmediernes læhegnsbyggeri
Det helt afgørende for mediebranchen er at skabe nye produkter og nye forretningsmodeller – på nye platforme. Men lad os lige tage et kig på, hvordan mediebranchen har håndteret…
Human Studio er startuppen hvor menneske møder bygning
De gamle træer er så småt ved at springe ud i den gamle materielgård i midten af København. Ind ad en af dørene til det gamle bindingsværkshus finder vi det daglige tilholdssted for en række startups. Her har BLOXHUB nemlig lavet det såkaldte BLOXHUB Campus – et kontorfællesskab for iværksættere, der arbejder med arkitektur, byggeri og design. En af beboerne er Human Studio, der startede op i marts 2018 og er en forskningsbaseret virksomhed, der arbejder med at optimere relationerne mellem rum og mennesker. Hos Human Studio er det helt centralt, at man ikke glemmer mennesket i samfundets begejstring for…
Årets takeaways fra tech-galehuset SXSW
Det er altid virkelig underholdende at parachute sig ind og lande midt i SXSW-infernoet. Fra det øjeblik du lander, er du omgivet af robotter, droner, 3D-printere og ikke mindst unge gutter og gutinder i T-shirts med obskure SEO-optimerede navne som Drypplr, Ziggizenga og Babbalidoo, der virkelig, virkelig gerne vil have dig til at scanne deres QR-kode og ikke er blege for at bestikke dig med SXSW’s livsblod: free beer og free BBQ. Oven i det finder du et veritabelt who’s who af tech-verdenens koryfæer, i år fx højaktuelle “Zucked”-forfatter Roger McNamee og Ethereum co-founder Joseph Lubin, hvilke allesammen står klar til at fylde dit…
Maersk Growth skærper investeringsprofilen
Egentlig ligger det lige for: Hvis A.P. Møller-Mærsk efter hårde år igen skal blive en vækstvirksomhed, skal shippinggiganten selvfølgelig spotte og investere i den slags frø og spirer, der om fem til ti år folder sig ud som innovation og indtjening. Ikke i morgen og ikke i den type digitalisering og fornyelse, der kan sluses ind i kerneforretningen på den korte bane. Men i satsninger, der i bund og grund bygger på de selvsamme dyder, som Møller-Mærsk-familien drev selskabet på i mange år: entreprenørskab. Fra olie og Margretheskåle til supermarkeder.
En ensom enhjørning
Virksomhedens nyeste venturearm Maersk Growth er stadig…
Er en by i Texas den næste nordiske tech-hovedstad?
Hvert år flokkes titusindvis af tech-nørder, stiftere og entreprenører til Austin for at mødes om South by South West, SXSW. Det er ikke helt en konference, men heller ikke en festival. Det er ikke blot én oplevelse, men mange. Byen, som er bedst kendt for sin musikscene, har de senere år fået opbygget en stærk tech-profil. Amazon, Google og Facebook er her, og Whole Foods har sit hovedkontor i byen. En by, hvis vestlige, bakkede side endda har fået tilnavnet Silicon Hills efter Silicon Valley. Der er langt fra Austin og til det stereotype billede af kapitalist-Texas med store pistoler,…