"Som iværksætter vil man helst have så dygtige og velrenommerede investorer som muligt, og desuden gælder det ofte, at stifterne af de startups ved en senere exit typisk bliver tilbudt ret til at investere i netop de succesfonde, som hjalp dem på vej. Der er altså tale om win-win i eliteklassen," skriver Lars Tvede. Foto: Lars Tvede

USA investerer i vindere – Europa holder liv i tabere

Mens amerikanske venturefonde satser milliarder på startups, der udviser særligt potentiale, så har europæiske ventureselskaber en kedelig track record med at holde liv i startups, der ikke når deres milepæle, skriver serieiværksætter og investor Lars Tvede i tredje afsnit af serien om venturekapital som vækstfremmer.

Som jeg skrev i min sidste klumme her på Bootstrapping, er det europæiske venturekapitalmarked langt bagud i forhold til det amerikanske. Hver gang europæerne investerer en euro i venturekapital, møder amerikanerne op med otte dollars.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: