Ugens startups: Pensure & Grandhood udfordrer pensionssektoren

Vi bliver ældre og ældre, men mere og mere techsavvy – og den udvikling kan udbuddet af pensionsløsninger godt understøtte. De to startups Pensure og Grandhood forsøger på hver sin B2B-måde at innovere en sektor, der savner et digitalt løft. ”Vi børster støvet af pension,” forlyder det.

En god pension er et gennemgribende aktiv for den enkelte. Alligevel er pensionssektoren en af de brancher, som trænger til en kærlig hånd, når det kommer til digital udvikling og innovative eksperimenter. Branchen er domineret af store pensionsselskaber. Dels arbejdsmarkedspensioner som partnerne på arbejdsmarkedet aftaler og styrer, dels private firmaaftaler, hvor PFA er den største med 1,3 millioner kunder. Og selvom lavrente-tiden efter finanskrisen i det mindste har betydet, at danske lønmodtagere - modsat mange andre lande - har fået andel i aktiefesten, så går mange danskere stadig glip af store afkast på flere hundredetusinder til pensionen. Alene af den grund, at de aldrig får taget stilling til en risikoprofil i det ofte tunge system, som kunderne møder, hvis de faktisk forsøger at sætte sig ind i deres pensionsordning.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: