Ugens startup: PentaLock – løsningen på en showstopper

Markedet for micromobility er i voldsom vækst. Men to udfordringer eksploderer lige nu, og spænder ben for udbydere såvel som cykelejeren: Tyveri og vandalisme. Derfor har danske PentaLock nu udviklet en løsning, der gør det meget mindre attraktivt at nærme sig cykler, man ikke ejer. Med 11,8 mio. kr. i ryggen bl.a. fra et DanBAN-syndikat skal PentaLock udbrede missionen, hvor pengene skal sættes i produktion, så man kan følge med efterspørgslen.

Hvem har i en af de større byer i Danmark ikke prøvet at få stjålet en cykel? Udviklingen inden for micromobillity har fået udbuddet af cykler og elcykler i vejret, og cykeltyveri er desværre en branche, der er fulgt med. Billedet af cykeltyven – ham der i fuldskab bare ser sig sur på cyklen der blokerer hans slingrekurs – er ændret. Tyverier er nu professionelle. Men lige meget hvordan så betyder det, at vi holder igen, når vi skal have pengepungen frem hos forhandleren, og ikke køber den cykel, vi ellers havde set os varme på. Og netop tyveri og vandalisme er nok også en af grundene til, at politikere og beslutningstagere holder igen, når der skal laves samarbejder mellem byer og udbydere af micromobillity, som Robin Eriksson, CEO i Cogo, bl.a. har dissekeret til Bootstrapping.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: