Ugens startup: Agreena – får landmænd til at høste CO2

Den grønne omstilling af verdens landbrug er afgørende, hvis vi skal nå de internationale klimamål. I EU er målet 55% reduktion i 2030. I Danmark 70%. Men hvordan finansiere det? Danske fintech Agreena hjælper landmænd med at omlægge til en mere klimavenlig produktion og med at certificere den CO2-besparelse, som landmanden opnår. I dag er Agreena nu både thought- og marketleader i 13 lande, og i den seneste investeringsrunde i januar, fik Agreena 150 mio. kr. med sig hjem.

Landbrugssektoren er ansvarlig for omkring 10% af EU's samlede udledning af drivhusgasser. Herhjemme er tallet over det dobbelte. Og andelen vil kun vokse i takt med at andre sektorer reducerer deres udledning. Derfor står landbruget over for en stor og afgørende omstilling. Den udfordring har danske Agreena taget op i kraft af deres softwareplatform. Den tilbyder CO2-certifikater til landmænd, der foretager en frivillig omstilling til en mere klimavenlig produktion. Man kan sige, at Agreena er en fintech specialiseret i landbrug og med klima som outcome.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: