5 skarpe til ugens investor: Maria Sundlöf – i livets måske dyreste skole

Maria Sundlöf er investor og selvstændig IT-konsulent, har været i Oracle i 12 år og 2 år som partnerdirektør, er fra Sverige og troede, at hun som ung skulle ud i verden – men nåede ikke længere end til Brøndby. Business angel siden 2017, har investeret i ni virksomheder, har tre bestyrelsesposter – bl.a. én i DanBAN, hvor hun har ansvaret for at screene nye medlemmer.  

1. Hvorfor blev du business angel i 2017?

Jeg havde i lang tid gået og tænkt over, at jeg ville engagere mig i startupvirksomheder, men har altid haft lidt for travlt til at komme i gang. Det vigtigste for mig har hele tiden været at gøre brug af den viden og de kompetencer, jeg har tilegnet mig gennem årene til at hjælpe virksomheder i gang, lære nye personer at kende med samme interesse og følge med i den innovation, som foregår. Jeg har i mit arbejde som konsulent set rigtig mange virksomheder i forskellige brancher indefra, og det lærer man utroligt meget af. Samtidig havde jeg et behov for at kaste mig over noget nyt. Jeg fik via en af mine venner anbefalet at se nærmere på Danish Business Angels. Jeg tog derfor til det årlige business angel-møde på Fyn i 2017 uden at være medlem. Jeg mødte op i et lokale med 200 deltagere, og der var kun mig og én anden kvindelig business angel til stede. Det var lidt angstprovokerende, men til gengæld var indholdet lige i øjet for mig, så jeg var ikke i tvivl om, at jeg ville være en del af netværket. Jeg ansøgte herefter om medlemskab og var så heldig at blive accepteret. Heldig, medmindre en finsk business angel har ret, da han sagde til mig: ”Du er havnet i livets dyreste skole”. Det ser vi så om nogle år!

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: