Ugens investor 8. marts: Kathrine Stampe Andersen – fra corporates til investormiljøet

Kathrine Stampe Andersen investerer som aktiv business angel i tech-startups og er bestyrelsesmedlem i LegalHero, GamerzClass og 2021.AI og formand i en endnu ikke offentliggjort virksomhed. Kathrine har over 10 års erfaring inden for IT-, tele- og medieindustrien og er ekspert i digital vækst og strategiske partnerskaber. Hun har rådgivet regeringen på det digitale område i Digital Hub Denmark og har bl.a. besiddet poster som vicedirektør i TDC Group og markedsdirektør i Dansk Erhverv.

1. Kathrine, du er startet din karriere i store corporates som TDC og politiske erhvervsorganisationer som Dansk Byggeri og Dansk Erhverv. Hvorfor er du de senere år gået ind som investor i startups, og hvad tager du med dig fra dit ’gamle’ liv?

Margaret Thatcher sagde engang, at ”ingen ville have husket den barmhjertige samaritaner i dag, hvis han kun havde haft gode intentioner. Han havde også penge.” Nu er jeg hverken samaritaner eller mand. Men jeg er vild med Thatchers pointe: Kapital, det private initiativ og markedet gør en forskel. Jeg kerer mig om et stærkt nordisk erhvervsliv i morgendagens globale samfund. Her kommer danske tech-startups ind i billedet med en forfriskende agenda. Jeg er trådt ind i økosystemet med investeringer og hjælp, fordi min mission er at hjælpe med at få dem løbet op ad banen. Det kræver både midler, netværk og adgang. Med min corporate-baggrund har jeg nogle forudsætninger for at forstå, hvad det er for en rejse, som startups bevæger sig ud på. Jeg kender målbilledet så at sige og ved så, hvad det er for ledelsesmæssige skridt, der skal tages undervejs for at nå derhen. Og så kommer jeg med et trænet øje i at spotte risici, og det er vigtigt at kunne i en startup.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: