Ugens FoodTech-startups: Eat Grim og NaboFarm
Hvilke udfordringer kan FoodTech løse i klimakampen? Nye startups med bæredygtige tech-løsninger, der vil skåne klimaet ved at bekæmpe madspild, har hjulpet Bootstrapping med at finde svaret. Vi har talt med Petra Kaukua og Carolin Schiemer, founders af Eat Grim, der vil lære danskerne at spise ’grimme’ grøntsager, og Jens Juul Krogshede, co-founder af Nabo Farm, der vil gøre landbrug urbant med vertical farming.
Vi har tidligere stillet skarpt på nye trends på madmarkedet, hvor vi har set på, hvordan Nextfood og Fresh.Land forsøgte at gentænke fødevareforsyningskæden, ligesom at vi sidste år dækkede Nordic Harvests vækstrejse. Den grønne omstilling har ikke mindst holdt sit hastige indtog på madmarkedet, hvor nye startups melder sig på banen med innovative tech-løsninger, der skal ændre vores madvaner. Bootstrapping har i den seneste tid zoomet ind på bæredygtighed på kaffemarkedet og i rejsebranchen, hvor klimakompensation ofte mere fungerer som aflad for virksomheder end som motivation for at udvikle løsninger, der batter i klimakampen på den lange bane.
Pro-medlemskab?
Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.
Tryk herAllerede medlem? Log ind her: