TechBBQ i bakspejlet – med gæster!

Hvad fik nogle af branchens kendinge ud af techBBQ? Vi fangede Tommy Ahlers, Ken Klausen, Nikolaj Nyholm, Frederikke Schmidt og Jeppe Schytte-Hansen samt Thomas Juul undervejs til en snak om hvilken værdi de fysiske møder har, og hvordan startupscenen har ændret sig i mellemtiden.

TechBBQ var større end nogensinde – og det lod virkelig til, at alle havde savnet hinanden. I hvert fald stimlede folk sammen i Øksnehallen, hvor programmet var tætpakket med spændende talks og gæster på flot dekorerede scener, imens hele hallen summede af snak på gangene.

 

Tommy Ahlers, iværksætter og tidligere uddannelses- og forskningsminister:

     – Hvad er højdepunkterne fra årets TechBBQ?

”Højdepunktet var, da jeg var på scenen! Ej pjat, jeg har været her i et par timer og nyder det. Nu er jeg tilbage på tech-scenen efter at være i politik, så det er ret specielt at snakke med de her mennesker fremfor vælgere eller politiske kommentatorer. Man kan mærke, at stemningen er næsten euforisk – der er så mange mennesker, som er glade for at være her. I år er der også en hel anden modenhed omkring startup-scenen i det hele taget, og det kan mærkes.”

     – Hvordan det?

”Folk er bare på et højt niveau. Når de begynder på deres pitch og forklarer, hvad de vil, så indser man, at det er højere oppe på aksen. Det er ikke bare for at tjene en masse penge, men folk har visioner, der skal forbedre samfundet. Det er ikke noget med en hurtig plan og en exit-strategi. Folk er dygtige her, og det tiltrækker heldigvis andre dygtige folk med penge til Danmark.”

 

Ken Villum Klausen, Founder & CEO i Lunar:

     – Hvad er højdepunkterne fra årets TechBBQ?

”Det fedeste er at være tilbage! Alsidigheden har været eminent i år. Alt fra startups, likeminded og investorer. Helhedsoplevelsen har været forrygende. TechBBQ er gode til at binde hele teknologisektoren sammen. I andre industrier er der jo store messer, hvor man mødes årligt ude i Bella Centret til modeuge eller noget i den dur. Den slags har vi ellers ikke. Så det er rigtig fedt med et initiativ, der samler os, selvom vi favner bredt. På den måde mødes vi også med folk fra de andre skandinaviske lande. Overordnet set er det virkelig godt gået.”

     – Hvordan mærker Lunar det?

”Vi har eksisterende investorer med os i dag. Ved vores flotte bod har vi også folk, der kommer forbi og søger arbejde. Erhvervskunder stikker hovedet forbi og taler om fremtidens muligheder. Så TechBBQ huser så bredt et spektrum af mennesker, at det er det hele værd for Lunar.”

 

Nikolaj Nyholm, Founder & bestyrelsesformand i Astralis Group:

     – Hvad er højdepunkterne fra årets TechBBQ?

”Der gælder det samme for forretningsverden som for sociale sammenhænge. At kunne se andre i øjnene og mærke hinandens energi – det er skønt. Den mulighed har man her. Jeg er blevet ældre, og heldigvis er alle iværksætterne blevet yngre. Det er meget positivt. Den status, det har fået at være iværksætter, har ændret sig meget gennem de seneste par år.”

     – Hvordan har det ændret sig?

”Jeg kan huske, at dengang jeg først var på TechBBQ, der var drømmejobbet for folk på CBS stadig at arbejde i en investeringsbank, hos McKinsey eller BCG. Nu er det at være iværksætter. Det bedste er at kigge ud over flokken af mennesker her og indse, at jeg ikke kender et øje. For det betyder, at der er sket noget med vores community. For femten år siden var vi en lille, hård kerne, der blev ved med at gøre det samme og køre de samme rytmer og modeller.”

 

Frederikke Antonie Schmidt, Founder & Creative Director i Roccamore:

     – Hvad er højdepunkterne fra årets TechBBQ?

”Det er fantastisk, at vi kan holde det igen. Der er så mange mennesker, som er sulte efter nye bekendtskaber. Jeg synes det bedste i år, er temaerne. De er rigtig gode. Jeg kan godt lide de mindre scener her, og at der er mere fokus på brede temaer – det er ikke så meget kønsbaseret med et opdelt fokus på kvindelige og mandlige iværksættere. Samtidig er der også oplæg om, hvad der er mentalt hårdt ved iværksætteri, hvilket er et tema, som jeg synes, der er behov for.”

 

Jeppe Schytte-Hansen, Co-founder i Templafy og investor

     – Hvad er højdepunkterne fra årets TechBBQ?

”Jeg kan godt lide mødeområdet, hvor jeg lige har haft otte møder på fem timer. Det synes jeg er meget fedt. Jeg kan godt lide, særligt når man er DanBAN-medlem, at den teknologi bliver brugt på festivalen. Det er rigtig godt afviklet. Men jeg kan måske godt savne nogle emner, hvor man går lidt dybere. Måske man kan finde de emner i nogle af de breakout-rooms.”

     – Hvordan har det været anderledes i år, hvor man har siddet over?

”Heldigvis handler det ikke så meget om, at der har været corona. Jeg synes, det fortsætter, hvor vi slap for et par år siden. Arrangørerne har klart haft tid til at tænke over nye løsninger, og de har fjernet nogle af de ting, der fungerede mindre godt.”

 

Thomas Heltborg Juul, CEO i GreenMobility:

     – Hvad er højdepunkterne fra årets TechBBQ?

”Jeg synes, at højdepunktet er den stærke oplevelse af at have et comminity, der understøtter iværksætteri i Danmark, for det kan vi ikke få nok af. Det er fremtidens arbejdspladser, og det der skaber vækst. Der er TechBBQ jo flagskibet, som binder det hele sammen!

     – Hvordan har det ændret sig?

”Det er sket sindssygt meget, siden jeg kom her for fem år siden. Det er godt at se. Jeg er positivt overrasket over, hvor mange mennesker her er. Og intet ondt om de hersens græsrodsagtige iværksætterarrangementer, hvor mange af dem slet ikke har en virksomhed, men når man ser rundt på TechBBQ, er det klart, at det er professionelle mennesker. Hele startup-scenen er blevet professionaliseret, og det er superfedt. Vi skal både have den hel unge underskov, og så skal vi have flyttet det op på agendaen i mere professionelle kredse. Det kan man se, at det bliver her.”