Startup-valget #2: Mona Juul, C: Iværksætteri er en overset politisk kamp i Danmark

Erhvervsordfører Mona Juul, Det Konservative Folkeparti kommer med sit bud på hvorfor vækstiværksætteri er overset - og på hvad der skal til. Der er jo nok at tage fat på, som Mona skriver!

Jeg ved ikke, om du har lagt mærke til det. Valget nærmer sig. Statsministeren kører rundt i en kæmpe stor valgbus. En minister sidder på bagsædet af ministerbilen og holder onlinemøder. Ja, endda forhandlinger. Og oppositionen har for længst kastet sig ind i kampen. Allerede nu kan man se, at det ikke nødvendigvis bliver kønt det hele. Jeg har jo ikke prøvet at vente på valg med henblik på genvalg. Så jeg fatter måske ikke helt gamet. Men altså, nu har jeg gennem de sidste tre år haft fokus på det politiske, så det fortsætter jeg egentligt bare med. Så må det briste eller bære. Jeg er helt med på, at erhvervspolitik ikke nødvendigvis skaber de store overskrifter. Med mindre man ligesom skatteministeren skriver dumme svar på Twitter, og må ud og undskylde. Et sjældent set selvmål. Helt oppe i treeren. Badabing. Tænk sig, hvis der var lige så meget badabing og hype om selvstændige og iværksættere sådan i det hele taget. At der var kamp om at komme til med gode forslag, for at styrke, bakke op og sikre endnu flere der vælger den vej – og som dermed skaber arbejdspladser, grøn omstilling, vækst og udvikling. Jeg glæder mig til den dag, og jeg håber at kunne bidrage til at vi kommer der hen.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: