Rollemodeller for alle #1: Toplederstafet med Bo Foged, administrerende direktør i ATP

Flere kvindelige ledere vil give bedre resultater. Det er bundlinjen for vores ATP, en af Europas største investorer.

Bo Foged, administrerende direktør i ATP, fortæller i denne toplederstafet i serien Rollemodeller for alle, om hvordan ATP gennem sine investeringer skubber på en diversitetsagenda med momentum. Bag kampagnen står Foreningen KvindeKompagniet og Female Leadership Academy, som hver især og sammen giver deres bidrag til
debatten om diversitet og kvinder i ledelse.

Formålet med podcastserien at høre toneangivende erhvervsledere og sikre vidensdeling på tværs af brancher bl.a. om, hvordan vi i Danmark skaber flere rollemodeller og øger andelen af kvindelige ledere.

Hør Bo Foged i interview med Josefine Volqvartz give sit bud, hvordan der kan rykkes på diversitetsagendaen i Danmark:

Herudover kan du også se Rollemodeller for alles første kampgnefilm med 7-årige Anna-Sofia, der ser ind i en problematisk statistik: I det private erhvervsliv sidder der kvinder på 15 % af direktørposterne. Andelen af kvinder i erhvervslivets bestyrelser er på 20 %. Kvinder udgør 25 procent af iværksættere med nystiftet virksomhed. Og den ubalance smitter af på eksponeringen af kvinder i ikke kun de danske erhvervsmedier, men i mediebilledet generelt. Her er 35 % af nyhedskilderne kvinder.

Se kampgnevideoen her: