Kilde: Vecteezy.com

MeeW skandalen. Hvad lærte vi?

Me+We = MeeW = skandale. Hvad har vi lært af den nedtur? Sidste uges mindste nyhed var, at MeeW er gået i rekonstruktion. Det var uundgåeligt. Børsnoteringen var åbenlyst nødvendig for at finansiere den videre drift. Hvordan ender en sådan case – og hvad betyder den for de involverede og for økosystemet?

Hvad var MeeW for en type forretning, og hvad skulle den på Spotlight?

Vi har i MeeW at gøre med et slags reklame- eller rådgivningsbureau, der servicerer startups mod at tage equity. Nu kender jeg gennem 30 år ganske godt økonomien både i det ene (rådgivning) og det andet (startups). At kombination kan være giftig, fik jeg at føle på egen bankbog, da jeg startede en håndfuld startups i dot.com-perioden samtidig med, at jeg fremdrev en konsulentforretning. De sidste giver, når veldrevne, 15-20 % overskud, men ikke noget eksponentielt her. Startups (dengang programmerede vi fra grunden, så det brændte 1,5 mio.kr. af fra start) har fantastiske langsigtede forretningsplaner, men sin egen konkrete underskudsøkonomi. Så pludselig havde mit holdingselskab flere mio. kr. i underskud, hvor vi troede vi havde overskud. Nå, der blev hurtigt udskilt og ændret på de ting, og startups som Kforum og Groupcare havde et fint efterliv. Men tilbage til MeeW. Selskabet er selvfølgelig et eller andet værd, alt efter om der er reelle kunder, der kan betale, og om nogle af de vist 6-8 investeringer har en vis værdi. Men startup-selskaberne virker på mig som alt for umodne, alt for tidlige, til at de burde komme på en vækstbørs. Og de 40 mio. kr., det hele var udbudt til i noteringen, kan man vist godt glemme. Men får investorer, banker og Flexfunding pengene igen? Næppe, når løn og gæld til det offentlige er væk. Men måske noget. Så tragedien er ikke økonomien. Den er signalet til retail børsmarkedet. Sådan et selskab er for komplekst og lanceret alt, alt for tidligt på en vækstbørs. Har vi hørt det før? Ja. Hvorfor skete det så?

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: