“Da vi flyttede fra San Francisco og tilbage til København var det svært at finde et hjem. Til sidst besluttede vi os for at leje en stor lejlighed i indre by i København, som var gjort hjemlig med danske design, derefter begyndte vi at høre om nogen var interesseret i at dele vores hjem med os. Vi fortalte et par kollegaer om den og derefter var den fyldt efter få dage. Det er nu 2 år siden og nu har vi mere end 50 moderne bofællesskaber i 6 forskellige europæiske byer og et stor community af glade medlemmer fra hele verden. Vores plan er at vokse til over 100 hjem og være i 7 byer inden året er omme."

LifeX sikrer sig 56 millioner i seed investeringer

LifeX, der er stiftet i København, annoncerer investeringsrunde på 56 mio. kr. til at blive det største netværk af moderne bofællesskaber for expats.

Runden er ført an af Cherry Ventures, et tysk venture selskab fra Berlin og specialiseret i investeringer i start-ups, samt det Københavnske investeringsselskab Founders.

Derudover har LifeX tiltrukket amerikanske TriplePoint Capital, en gruppe af angel investorer; Unity stifteren David Helgason, TAT stifteren Hampus Jakobsson, Sophia Bendz, en af de første ansatte i Spotify, samt Evan Darr, partner ved Invesco og flere andre.

Runden vil blive brugt på at accelerere LifeX’s hastige vækst i flere af de største Europæiske byer. Planen er at udbygge firmaets medlems fællesskaber og teknologi og blive det største netværk af moderne bofællesskaber i verden.

Tiltrække internationale talenter

LifeX samarbejder med mange andre startups som f.eks. Pleo, Trustpilot og Tradeshift der alle har samme udfordring med at tiltrække internationale talenter og at gøre det nemt for dem at falde til i deres nye by.

Den normale vej er at starte med at bo på et dyrt hotel eller feriebolig og samtidig kigge efter en lejlighed i håb om at der en udlejer der svarer tilbage til dig.

I byer som København, Paris eller Berlin kan denne proces ofte trække ud i flere uger eller endda måneder. Og siden man endnu ikke kender byen eller de forskellige bydele, men er tvunget til at skrive under på en langsigtet kontrakt og købe en masse møbler, hvilket gør det meget ufleksibelt.

“Vi bliver dagligt påmindet det problem som LifeX løser. Vores portefølje af hastigt voksende startups som f.eks. Flexbus, slås alle med at hjælpe deres nye medarbejdere med at falde til i en by som Berlin.  LifeX kombinerer en sans for design med et inkluderende community og høj komfort, hvilket gør det til et perfekt hjem for alle der er ny i en by. Vi er super begejstret for vores partnerskab med LifeX,” siger Christian Meermann, stiftende partner af Cherry Ventures.

300 medlemmer fra mere end 50 lande

LifeX er stiftet i 2017 af Sune Theodorsen, og Ritu Jain, og fokuserer på at hjælpe unge professionelle med at falde til når de er flyttet til en ny by ved at tilbyde et stærkt socialt netværk, og hjemlige rammer i centralt placerede kvalitets lejligheder.

I dag driver LifeX bofællesskaber i mere end 50 lejligheder i 6 lande lande, og har moderne bofællesskaber i København, Berlin, London, Paris, Munchen, Wien og har mere end 300 medlemmer fra mere end 50 lande.

LifeX er startet i København i juni 2017 af det erfarene par bestående af Sune Theodorsen og Ritu Jain, der begge kommer med erfaring fra en af Danmarks fintech succeshistorier, Tradeshift. Tidligere har de begge været Produktansvarlig i henholdsvis Airtame og Peakon. LifeX har 26 ansatte med kontorer i København, Berlin, Wien, Munchen og Paris.