KvindeKompagniet: Karina Rothoff Brix, Learn for Life, DTU

KvindeKompagniet er foundet af TV-journalist og filmproducent Josefine Volqvartz. Podcastserien drejer sig om kvindelige iværksættere og tager i dag udgangspunkt i lederskab.

Medvirkende i KvindeKompagniets podcast: Karina Rothoff Brix, direktør hos DTUs efteruddannelsesprogram Learn for Life

Mange iværksættere starter med en god idé, som på et tidspunkt vokser sig så stor, at det bliver aktuelt at ansætte andre i sin startup, og pludselig skal man så også til at være chef. Det er en ny rolle for de fleste, og derfor har Fonden for Entreprenørskab udgivet en guide fyldt med gode råd til, hvordan virksomheden bliver klar til at ansætte praktikanter fra uddannelsesinstitutioner.

Guiden er skrevet af Karina Rothoff Brix, der er direktør for DTU Learn for Life, og hun mener, at alle kan lære at være en god chef. I den proces er det vigtigt at have fokus på kommunikation og på den kultur, man som founder er bærer af, og som de nye medarbejdere skal passe ind i. Man skal som nyslået arbejdsgiver være bevidst om sin rolle, finde sin egen stil som leder og være tydelig i sine forventninger – der gør det nemmere for praktikanter og andre typer ansatte at leve op til dem og bidrage mest muligt til den vækstrejse, virksomheden er på.

Dette afsnit af KvindeKompagniet, der er lavet i samarbejde med Fonden for Entreprenørskab, taler også med en række kvindelige iværksættere, der har gjort sig erfaringer med rollen som leder, og som ser deres virksomhed som en del af et uddannelsesforløb:

  • Simone Westergaard fra Mewalii
  • Stephanie Møller fra Urbar Run
  • Mia Rasmussen fra Cortekst
  • Hannah Aalykke og Laura McLaughlin fra Forårsbørn