”Det er et enkelt, teknisk godt designet produkt med en stærk IP og et enormt markedspotentiale. Vi mener, at virksomheden har den rette timing, og at de har udviklet et produkt, der er eksisterende løsninger overlegent. Et produkt, der giver mening og er let at forstå. Det er genialt simpelt," lyder det fra juryen.

Intelligent cykellås vinder Industriens Fonds Iværksætterpris

Efter fire måneders intensiv acceleration er PentaLock, som har udviklet en intelligent cykelsikring, kåret som vinder af Danmarks største hardwarekonkurrence, Danish Tech Challenge.

Seks hardwarestartups deltog i den store finale, da Danish Tech Challenge den 23. januar 2020 kårede vinderen af Industriens Fonds Iværksætterpris til det årlige awardshow i København, hvor H.K.H. Kronprins Frederik overrakte en check på 500.000 kr. til vinderen.

”Det er megafedt; det havde vi virkelig ikke forestillet os,” fortæller PentaLocks CEO og co-founder, Emil Norup. ”Men vi tror selvfølgelig på produktet selv, og det er fedt at få den anerkendelse. Pengene skal skydes ind i virksomheden, så vi rigtig kan få gang i sagerne. DTC-programmet har presset os til at skalere hurtigere, prøve nogle ting af og ikke at være bange for at fejle, så det er en helt anden virksomhed nu end for fire måneder siden.”

Awardshowet den 23. januar var afslutningen på årets sæson af Danish Tech Challenge – et højintensivt vækstforløb for nogle af landets dygtigste hardwareiværksættere.

Fremtidens industri ligger i hardware
Danish Tech Challenge hjælper hardwareiværksættere, der skaber nye innovative og fysiske produkter, i udviklingen fra iværksætter til levedygtige vækstvirksomheder. Vækstvirksomheder, der skal udvikle fremtidens industri og skabe nye arbejdspladser i Danmark.

”Der er gang i iværksætteriet i Danmark, men der er stadig for få virksomheder, der bliver til vækstvirksomheder og skaber eksport. I Danish Tech Challenge skaber vi rammerne for, at virksomhederne kan accelerere og komme hurtigere til markedet,” siger Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Industriens Fond, og tilføjer:

“Et produkt, der giver mening og er let at forstå. Det er genialt simpelt.”

”For de fleste af denne type startups er det helt afgørende at sikre tålmodige investeringer til deres videre vækstforløb, men det kræver orden i penalhuset at få investorer med ombord på så tidligt et stadie. Så i løbet af accelerationsprogrammets fire måneder bliver virksomhederne igen og igen uddannede og udfordrede i deres forretningsforståelse, salg, markedsføring, kapitalrejsning, produktudvikling, jura, godkendelsesbehov og meget mere.”

PentaLock er genialt simpelt
I løbet af de sidste fire måneder har et intenst udskillelsesforløb fundet sted bag kulisserne i DTU Science Parks inkubator og accelerator Futurebox, hvor deltagerne flytter ind, når de bliver i optaget i Danish Tech Challenge.

Flere end 80 startups søgte om deltagelse, hvoraf de 20 mest lovende blev udvalgt. Hver uge er virksomhederne blevet bedømt på forskellige parametre, og langsomt er feltet blevet indsnævret til årets vinder. Juryen har givet PentaLock disse ord med på vejen:

”Det er et enkelt, teknisk godt designet produkt med en stærk IP og et enormt markedspotentiale. Vi mener, at virksomheden har den rette timing, og at de har udviklet et produkt, der er eksisterende løsninger overlegent. Et produkt, der giver mening og er let at forstå. Det er genialt simpelt.”