Hvad er dit Brain-Computer Interface?

Du kender science fiction-figurerne, der kan kontrollere ting alene med deres tanker. En rimelig cool feature. Doctor Who, Master Yoda, X-Men og så videre kan med hjernen flytte en dims. Det kan du også snart, så længe dimsen bare er digital og bevægelig, som fx en drone. Det nyeste inden for Zero UI er ikke længere, at du skal tale med din dims, nu skal du bare telepatere med den. Velkommen til Brain-Computer Interface (BCI).

Vi taler lige nu om Zero UI, hvor man som bruger ikke aktivt skal skrive og flytte musen rundt, men derimod i stedet blot tale med sit device eller pege på det. Det næste nye er så, at vi nu ikke engang behøver at tale eller pege. Nu kan vi blot tænke. Det er The Era of Brain-Computer Interfaces (BCI). Figuren herunder viser nogle af de store milepæle i bruger-interfaces, fra de første elektroniske tastaturer over joystick til mus, touch, gestik, tale og nu snart til hjernen.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: