Tv. Daniel Bowen og th. Nico Blier-Silvestri.

HR Tech-virksomheden Platypus rejser 17 millioner kroner i investering

Den kun et år gamle HR tech-virksomhed, Platupus, får kapital fra tunge danske og internationale investorer, der satser på software, der kan vurdere det kulturelle match mellem medarbejder og organisationen.

Platypus, der med deres software-as-a-service løsning måler og optimerer person-organisation alignment for virksomheder, har rejst 17 millioner kroner i investering.

Investeringsrunden består af en række danske og internationale investorer, heriblandt Inventure, Mustard Seed MAZE, Vækstfonden, PreSeed Ventures, Speedinvest, The Nordic Web Ventures, og en stribe angel investorer bl.a. Stifter af Unity Technologies David Helgason.

Hvor de fleste løsninger i HR Tech arbejder med et match mellem kompetencer og stilling, giver Platypus’ software mulighed for at vurdere det kulturelle match mellem individ og organisationen – person-to-organisation alignment på godt dansk.

“De gennemsnitlige omkostninger ved udskiftning af medarbejdere er estimeret til 50.000 dollars”

Ved at aflæse og analysere udviklingen i værdisæt på organisation, team og helt ned på individniveau, viser Platypus med konkrete, målbare data, hvor organisationens praksis og den enkeltes prioriteringer matcher.

“De gennemsnitlige omkostninger ved udskiftning af medarbejdere er estimeret til 50.000 dollars, eller helt op til 200% af medarbejderens grundløn for højt specialiseret arbejdskraft. Det er en af de helt centrale udfordringer for mange virksomheder i dag,” forklarer CEO i Platypus, Nico Blier-Silvestri, der har mere end 15 års erfaring fra HR-stillinger i virksomheder som Revolut, Unity, Trustpilot og Peakon.

“Vi tror på founderne”
I en nylig Gallup undersøgelse svarede 51%, at de ville prioritere et job med fleksible arbejdsvilkår. De virksomheder, som ikke formår at sætte sig ind i, hvad der betyder mest for deres medarbejdere, og derfor ikke er i stand til at imødekomme medarbejdernes behov og forventninger til et godt arbejdsliv, vil ifølge Platypus få store udfordringer med at konkurrere om kvalificeret arbejdskraft på et jobmarked, hvor fastholdelse kan blive et problem.

“Markedet er tydeligvis klar til nye innovative løsninger, der kan give svar på dette essentielle problem. Vi er derfor begejstrede for at arbejde sammen med Nico og hans stærke team om at bygge et produkt, der vil gøre netop dette; hjælpe virksomheder med at træffe hurtigere og bedre ledelsesbeslutninger baseret på solid data, og samtidig hjælpe talenter over hele verden med at finde de virksomheder, som de i virkeligheden ønsker at arbejde for”, siger Linus Dahg fra den nordiske venturefond Inventure.

Helle Uth, Investment Director i PreSeed Ventures, og hovedkvinde bag tidlige investeringer i Danske startups som Good Monday, Capdesk og Zliide, siger, at det var Nico Blier-Silvestri selv og det team han har skabt omkring sig, der var udslagsgivende for at PreSeed Ventures har troet på Platypus:

”Ikke kun på grund af deres kompetenceprofiler, men på grund af den kraft og ukuelighed der ligger bag ved. Den power er altafgørende for at iværksættere lykkes, og deltagelsen af så tunge investeringskræfter fra start beviser kun potentialet”.

Platypus blev grundlagt i februar 2019 af Nico Blier-Silvestri og Daniel Bowen. Indenfor de første 10 måneder efter lancering arbejder Platypus allerede med adskillige virksomheder i Danmark, Letland, Singapore, Sverige, Storbritannien og USA.