Healthtechen Hedia og Diabetesforeningen indgår samarbejde

Prisvindende dansk healthtech-startup bliver nu anbefalet af Diabetesforeningen til ca. 90.000 medlemmer.

Den prisvindende diabetesassistent hjælper ved brug af kunstig intelligens folk med diabetes til at regne ud, hvor meget insulin de skal tage i løbet af dagen for at holde et stabilt blodsukkerniveau.

“Jeg har selv type 1-diabetes, så jeg mærker på egen krop – og i eget sind – hver eneste dag, de udfordringer, man kan have med diabetes.”

Nu indgår diabetesstartuppen et lovende samarbejde med Diabetesforeningen, der er en af Danmarks største patientforeninger.

Diabetesforeningen har tidligere haft en insulinberegner i deres app, men har grundet manglende CE-mærkning valgt at lukke den ned.

Kæmpe patientforening
Nu har de kort tid efter lukningen besluttet at indgå et samarbejde med Hedia – og vil anbefale den danske, CE-mærkede app til sine omkring 90.000 medlemmer.

Hedia blev stiftet i 2015 og består i dag af et team af udviklere og sundhedsprofessionelle. Stifter og CEO Peter Lucas, der har selv type 1-diabetes, understreger, hvor vigtigt samarbejdet er for at løfte diabetessagen og dermed gøre livet med diabetes lettere.

“Der er jo ikke nogen tvivl om, at det nu, med en så stærk patientforening i ryggen, er lettere for os at komme ud til flere folk. Det har altid været målet med Hedia – at vi skal gøre livet med diabetes så let som muligt. Jeg har selv type 1-diabetes, så jeg mærker på egen krop – og i eget sind – hver eneste dag, de udfordringer, man kan have med diabetes,” siger Peter Lucas.

I juni sidste år modtog Hedia et økonomisk rygstød fra en palet af investorer, der skød 5,6 mio. kr. (750.000 euro) i selskabet.

Startuppen går efter at tage hul på USA i 2020.

Hedia kan downloades på Google Play og i App Store.